Rajzversennyel indul és utcabállal zárul, mi az? - A válasz a cikkben
Rajzversennyel indul és utcabállal zárul

Rajzversennyel indul és utcabállal zárul a hétvégére szervezett Jósavárosi Napok hagyományos programsora. Zene, mese és tánc is szerepel az Ungvár sétányos ünnepen.

A Jósavárossal egyidős a Jósavárosi Napok. A múltban még beolvadt az augusztus 20-ai események közé, de hogy ne zárják ki a városrész lakóit a nagy nyíregyházi ünnepségekből, előfutára lett a nemzeti ünnep köré szervezett rendezvénynek.

Egy fiatal emberöltőnyi hagyománnyal rendelkezik a programsorozat – fogalmazott a városrész önkormányzati képviselője, Halkóné Dr. Rudolf Éva.

Évről – évre igyekszik megújulni. Az idei hétvége újdonsága az Old Rock Együttes koncertje, mely utcabált is kínál a jósavárosiaknak és vendégeiknek.

 

Természetesen ugyanúgy, mint az előző években, most is lesz véradás, most is lesz szűrővizsgálat, lesznek különböző tánccsoportok, kvíz kérdések alapján játékok, ahol értékes  nyereményekkel fogunk szolgálni azoknak, akik meg tudják válaszolni a kérdéseket. Ezek leginkább a Jósavároshoz kapcsolódnak, a jósavárosi fejlesztéseket fogják érinteni, és természetesen a gyerekeknek cukorágyú, mint minden évben. Gyermekcsoportok is fel fognak lépni és szórakoztatják a vendégeket.”

 

Pénteken délután 3 – kor rajzversennyel és kézműves foglalkozásokkal nyit a Jósavárosi Napok, majd Nagy Szabina egy interaktív mesével kedveskedik a gyerekeknek. Szombaton délután 15.45 – kor a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar a majorett lányokkal vezeti fel a folytatást, melyben lesz a Kerekerdő óvodásainak bemutatója, bohóc műsor, a nyugdíjas klub fellépése és egy country est. Illés Nikolettát a hastáncosok követik, illetve aerobik bemelegítés, az utcabál előtt.

A programot a helyi Művelődési Ház koordinálja, de bekapcsolódott a szervezésbe a Vöröskereszt, egy egészségügyi praxisközösség, illetve a körzetben működő kulturális csoport, egyesület is.