Rajzpályázat nyíregyházi általános iskolás tanulók részére  „Tisztább levegő a jövőnkért!” címmel
Fotó: Illusztráció

A “Határokon átnyúló beavatkozások a légszennyezés csökkentése és a levegő minőségének javítása érdekében / Cross-border interventions to reduce air pollution and improve air quality” (CrossBordAir) című projekt keretében az Európai Határvárosok Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás rajzpályázatot hirdet nyíregyházi általános iskolás tanulók részére „Tisztább levegő a jövőnkért!” címmel.

A pályázat célja: Az általános iskolás gyermekek körében a levegővédelemmel, a légszennyezéssel kapcsolatos információk terjesztése.

A pályázat témája: „Tisztább levegő a jövőnkért”

A gyermekek megmutathatják mit jelent számukra a levegő-, és környezetvédelem, mit tehetünk bolygónk megmentéséért, valamint azt, hogy min szeretnének változtatni a felnőttek viselkedésében, hogy környezetünk élhetőbb, fenntarthatóbb legyen.

A pályázat kiírója és rendezője: Európai Határvárosok Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás

Kategóriák: A rajzpályázatok benyújtása az alábbi korcsoportokban lehetséges:

I. korcsoport: 1-4. osztály

II. korcsoport: 5-8. osztály

Díjazás: Korcsoportonként a rajzpályázat 1-3. helyezettjei kapnak díjat.

I. Korcsoport:

II. díj: 50 000 Ft értékű ajándékutalvány – Póny Játékbolt

III. díj: 30 000 Ft értékű ajándékutalvány – Póny Játékbolt

IV. díj: 20 000 Ft értékű ajándékutalvány – Póny Játékbolt

II. Korcsoport:

I. díj: 50 000 Ft értékű ajándékutalvány – Media Markt

II. díj: 30 000 Ft értékű ajándékutalvány – Media Markt

III. díj: 20 000 Ft értékű ajándékutalvány – Media Markt

Közönségdíj:

Az pályamunkát beküldők automatikusnak részt vesznek egy közönség szavazáson, amely a Crossbordair facebook oldalán történik.

Az oldalon a legtöbb like-ban részesülő pályamunka beküldője értékes nyereményben részesül.

Likeolni a rajzok feltöltését követően, 2023. február 3-tól egészen februrár 15. 12:00 óráig lehet.

5. A részvétel feltételei:

  • A pályázaton nyíregyházi 1-8. évfolyamos tanulók vehetnek részt.
  • Egy alkotó kizárólag egyetlen alkotással pályázhat.
  • Alkalmazható technika: tetszőleges szabadkézi technika (grafit, színes ceruza, zsírkréta, tus, tempera, vízfesték vagy ezek ötvözete).
  • Beadandó rajz paraméterei: A/4, 1-5 MB fájlméret, jpg vagy pdf formátumban.
  • A pályázaton való részvétel feltétele, hogy a résztvevők és hozzátartozóik hozzájáruljanak a megadott személyes adataik kezeléséhez a csatolt nyilatkozat kitöltésével és beküldésével. A pályázaton való részvétellel a pályázó hozzájárul ahhoz, hogy az Európai Határvárosok Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás és tagjai a pályaműveket kiadványaiban, weboldalán a készítő nevet feltüntetve szabadon, szerzői jog érvényesítése nélkül felhasználhassa.
  • Más pályázatra már benyújtott alkotással nem lehet pályázni.
  • A projektben közvetlenül érintettek és azok közvetlen hozzátartozói nem vehetnek részt a rajzpályázatban.

Amennyiben elektronikusan küldik meg, a rajz mentésénél kérjük, hogy a fájl neve tartalmazza (rövidítve!) az iskola nevét, az osztályt és a gyermek nevét! A fájlok neveit kérjük ékezet nélkül menteni!

  • Példa: Moricz_Zsigmond_Alt.Isk_3a_Kiss_Peter.jpg

Amennyiben postai úton küldik meg vagy személyesen adják be, úgy kérjük a rajz hátoldalán a gyermek és az iskola nevét, valamint osztályát feltüntetni.

  • Példa: Kiss Péter Móricz Zsigmond Általános Iskola 3. a osztály

A rajzversenyre benyújtott pályamunkák elfogadásához a fent említett feltételek megléte szükséges. Amennyiben papír alapon kapjuk meg, a munkákat nem áll módunkban visszaküldeni. Hiányos beadás esetén nem áll módunkban elfogadni. Megértésüket köszönjük!

A pályázat benyújtása:

  • A pályamunkákat az alábbi címre lehet beküldeni, vagy személyesen bejuttatni: Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, 4401 Nyíregyháza, Kossuth tér 1, levelezési cím: 4401 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. Pf. 83., vagy online módon a crossbordair.rajzpalyazat@gmail.com e-mail címen jpg, vagy pdf formátumban várjuk.

Beküldési határidő: 2023. január 31. 12:00 óra

Eredményhirdetés 2023. február 22-én a Crossbordair facebook oldalán.

 

Kapcsolódó tartalmak:

Hozzájáruló nyilatkozat