Rajzpályázat fiataloknak

LETÖLTHETŐ NEVEZÉSI LAP

A Nyíregyházi Települési Értéktár Bizottság rajzpályázatot hirdet „ Nyíregyháza értékei” címmel

I. A pályázat célja

A nyíregyházi értékek felkutatása és a Nyíregyházi Települési Értéktárba felvett nemzeti értékek népszerűsítése. 2016-ban két fontos évfordulót ünnepelünk: 230 éve, hogy településünk mezővárosi rangot kapott, és 140 éve, hogy Nyíregyháza Szabolcs vármegye székhelye lett. A Bizottság ennek alkalmából szeretné, ha olyan képeslap-terveket készítenének a pályázók, melyek a 18-19. századi Nyíregyházát ábrázolják.

II. Pályázati feltételek

A pályázaton kizárólag egyéni alkotók vehetnek részt.
Amennyiben a pályázó a pályázat benyújtásának időpontjában a 18. életévét még nem töltötte be, minden benyújtott dokumentumot, nyilatkozatot a törvényes képviselőnek is alá kell írnia, ellenkező esetben a pályázatot nem áll módunkban figyelembe venni.
Egy pályázó max. 5 db 2016-ban vagy 2017-ben készült, A/4-es méretű fekete-fehér vagy színes, hagyományos (nem digitális) technikával készült alkotásokkal nevezhet.
A rajzokat elektronikusan is kérjük beküldeni az ertektar@nyiregyhaza.hu e-mail címre.
Minden alkotás hátoldalára nyomtatott betűkkel fel kell írni a képeslap-terv címét, és a készítő nevét.
Eredményhirdetés és a képek kiállítása a 2017. évi Városnapon lesz Nyíregyházán.
A szerző a képek beadásával tudomásul veszi a pályázati feltételeket. A feltételek el nem fogadása automatikusan kizárja az alkotót a pályázatból.

III. Díjazás

A pályázat nyerteseit értékes nyereményekkel jutalmazzuk.

IV. A képeslap-tervek elbírálása

Az alkotásokat 3 főből álló szakmai zsűri bírálja el. A zsűri döntése végleges, az ellen fellebbezési lehetőséggel élni nem lehet.

A határidő után beérkezett, hiányos, a kiírásnak nem megfelelő pályázatokat nem áll módunkban figyelembe venni a pályázatok elbírálásakor. A benyújtást követően hiánypótlásra nincs lehetőség.
A Bíráló Bizottság nem értékeli és megsemmisíti azokat a rajzokat, amelyek tartalma rasszista, erőszakos, megkülönböztető vagy bármely személyre, csoportra vonatkozóan bántó.
A pályázó rendelkezik a pályázati kiíráshoz mellékelt nyilatkozaton, hogy a pályázat kiírója kiállításon és online felületen történő megjelenésre stb. a rajzokat szabadon szerzői jog érvényesítése nélkül felhasználhatja.
A pályázó felelőssége, hogy a képeslap-terv nem sért szerzői, erkölcsi, és személyiségi jogokat. A pályázó kijelenti, hogy a rajzokat saját maga készítette. Ellenkező esetben a szervező nem vállal felelősséget az ebből eredő jogvitákban.

V. A pályázat beküldése

Pályázatot csak pontosan kitöltött nevezési lappal fogadunk el.
A nevezési lapok beküldésének (elektronikus és postai út) határideje: 2017. február 28.
A képeslap-tervek beérkezési határideje: 2017. március 31.

A nevezés ingyenes!

A pályázatra beadandó alkotásokat 2017. március 31-ig postai úton és e-mailben kell eljuttatni az alábbi címre:
• Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár - Igazgatói iroda, 4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 2. a borítékra írják rá: „Nyíregyháza értékei” c. rajzpályázat
• ertektar@nyiregyhaza.hu
A nevezési lapot a fenti címre postai és elektronikus úton is el kell küldeni!

V. A pályázók értesítése

A pályázat kiírója minden pályázót értesít az eredményhirdetés helyéről és idejéről, valamint a nyertes pályázók névsorát és alkotásait a Városnapot követően a www.nyiregyhaza.hu/ertektar honlapon közzéteszi.

A pályázat kiírója a pályázati kiírást bármikor visszavonhatja, és a bíráló bizottság döntése alapján eredménytelennek nyilváníthatja.

További információkért kérjük, figyelje honlapunkat!