Rajt előtt a röplabdások - A cél a bajnoki cím megvédése az Extraligában
fotó: Szarka Lajos

Elkezdődik a szezon a női röplabda Extraligában. A Fatum Nyíregyháza címvédőként áll rajthoz. A csapat kerete alaposan megváltozott a nyári szünetben, az együttes pedig a BL-ben is indul. 

Szurkolói ankéttal nyitotta a szezont a Fatum Nyíregyháza. A női röplabda együttes vezetése és a szakmai stáb értékelte a felkészülést, és természetesen a célok is szóba kerültek. A csapat szeretné megvédeni mind a bajnoki címét, mind a Magyar Kupa elsőségét.

- Nem lehet más a célunk, mint az Extraligában és a Magyar Kupában is a megszerzett cím megvédése. Úgy érzem erre alkalmas a keretünk, és a Bajnokok Ligájában is szeretnénk tisztességesen helyt állni. Nagyon erős ellenfeleket kaptunk, olyan klasszis játékosokkal akiket ritkán láthatunk Magyarországon - mondta Kőhalmi Richárd a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője. 

 Az együttes a Bajnokok Ligája csoportkörében is érintett, egy lengyel és egy olasz csapatot kaptak a mieink, a harmadik ellenfél pedig a selejtezőből érkezik. A nyíregyháziak kerete alaposan megváltozott a nyári szünetben, több új játékos is érkezett. 

- Időben elkezdtük a felkészülést, és szerencsére a keret is korán rendelkezésre állt. Én hiszem, hogy ennyi idő kell, hogy kialakuljon a csapat, és az alap dolgokat elsajátítsa. Folyamatosan fejlődünk majd a szezon során, részben mást játszunk majd mint tavaly, de készen állunk a rajtra - mondta Németh Szabolcs vezetőedző.

A csapat vasárnap Kaposváron kezdi az idényt, az első hazai mérkőzést október 22-én az Újpest ellen vívja a Nyíregyháza.