Rajt előtt a Nyíregyháza Spartacus - Négy új játékos érkezett a labdarúgó együtteshez
Fotó: Trifonov Éva

Szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott a Nyíregyháza Spartacus. A csapat hivatalosan itt mutatta be új játékosait. Vasárnap a Soroksár lesz az első ellenfél a bajnokságban. 

Bár a bajnokságban szünet volt, mégis mozgalmas időszak van a Nyíregyháza Spartacus háta mögött. A csapat vezetése folyamatosan tárgyalt új játékosokkal, és mivel a tervek szerint nyáron elkezdődik a Városi Stadion építése is, a csapatnak is új otthont kell találnia. 

-  Ez a járványügyi helyzet mindenki számára komoly kihívást jelent. Nekünk nehezíti a dolgunkat, hogy a tervek szerint nyáron elkezdődik a stadionépítés, egyeztetünk arról, hogy addig hol vívjuk majd a találkozókat, de csak olyan stadion lehet, ahol van pályafűtés az NB-II-es előírások miatt - mondta Dankó Gergő klubigazgató. 

Hivatalosan a sajtótájékoztatón mutatta be a csapat az új játékosokat. Sándor István szakmai tanácsadó hangsúlyozta, olyan játékosokat szerettek volna igazolni, akik a játéktudásuk mellett az öltözőben kialakult csapatszellemet is erősítik. A középpályáról ketten távoztak, őket szerették volna megfelelő játékosokkal pótolni. 

- Kártik Bálintot nagyon jó játékosnak tartom, de nem tudtuk belőle kihozni a maximumot, talán a környezetváltozás jót is tesz neki. Ötvös Bence pedig NB-I-es csapathoz került amire nagyon büszkék vagyunk. Mondtam a fiúknak is, hogy mi senki fejlődését nem fogjuk gátolni, ha előre lép. Helyükre mindenképp szerettünk volna játékosokat igazolni. Még egy fiatal csatár kiszemeltünk is van, őt a tervek szerint nyáron tudjuk leigazolni - mondta Sándor István szakmai tanácsadó. 

Szokol Zsolt, Paku Roland és Márkus Attila nyáron érkezett. Előbbi gyerekkorától Norvégiában játszott. A sajtótájékoztatón elmondta, édesapja nagyon büszke volt amikor megtudta, hogy egy olyan nagy hagyományokkal rendelkező csapathoz került, mint a Szpari. 

- Apukám mindig ott volt mellettem pályafutásom során, akkor is amikor éppen nem ment úgy a játék, ahogy szerettem volna. Minden találkozón szeretném őt büszkévé tenni. A társak hamar befogadtak, és mindent megteszek majd annak érdekében, hogy sikeres tavaszunk legyen – mondta Márkus Attila játékos.

Szintén új játékos Gresó Mátyás. A csatárt már nyáron is figyelte a Spartacus, ősszel pedig Egerben 8 gólja mellett 7 gólpasszt is adott. Nagyon szeretne Nyíregyházán bizonyítani. 

- Nagyon boldog vagyok, hogy a Spartacus labdarúgója lehetek. A megyei I. osztálytól indulva építettem fel magam újra, rengeteget dolgoztam azért, hogy ide kerülhessek, és nagyon szeretnék bizonyítani - mondta Gresó Mátyás játékos. 

A hétvégén a Soroksár lesz az első ellenfél. Rossz hír, hogy a csapat nem számíthat a kölcsönben itt lévő Fejér Bélára, a kapus ugyanis három meccsre visszatér egyesületéhez a Sepsiszentgyörgyhöz, ahol betegség miatt mindegyik hálóőrét elveszítette az erdélyi klub. A Szpari az edzőmérkőzéseken jó teljesítményt nyújtott, a szakmai stáb pedig bízik a sikeres rajtban. 

- A héten a frissítésé és a taktikai elemzésé a főszerep. Készülünk a Soroksárból, úgy érzem őszhöz képest léptünk előre sok tekintetben, így győzelmet várok - mondta Gálhidi György vezetőedző. 

A tréner a héten ünnepelte születésnapját, ajándékba egy győzelmet szeretne kapni a csapattól vasárnap. A találkozót zárt kapuk mögött rendezik.