Rajt Békéscsabán - kezdődik a női röplabda bajnokság

Hosszú estéje volt a Fatum Nyíregyházának. A szerdai spanyolországi Challenge Kupa mérkőzés után csütörtökön újra repülőre ültek a keret tagjai, majd a leszállás után busszal érkeztek Nyíregyházára. Az utazás és a meccs fáradalmainak kipihenésére nincs sok idő, sűrű a menetrend a szezon elején. Szombaton már ismét útra kel az együttes, és Békéscsabán lép pályára az Extraliga nyitófordulójában. 
A Swietelsky-BRSE ellen a felkészülés során játszott a csapat, így friss élmények vannak a csabaiakról, akiknek a kerete alaposan megváltozott a nyári szünetben. A Boraqua Kupán bár az első szettet a mieink nyerték magabiztosan, a folytatásban előbb egyenlített, majd fordított a Békéscsaba, és végül 3-1-re győzött. Ezzel együtt az a mérkőzés is bizonyította, hogy ha sikerül stabilizálni a Fatum játékát, akkor lehet szettet, szetteket nyerni a jó kerettel rendelkező BRSE otthonában. A mieinknél Carabali a jövő hét elején érkezik, így rá még nem számíthat Tomás Varga vezetőedző. 

A szombati Swietelsky-Békéscsaba – Fatum Nyíregyháza találkozó 18 órakor kezdődik, az M4 Sport + pedig élőben közvetíti a mérkőzést.