Projektzáró rendezvény – Az utolsó elem is elkészült, bejárást tartottak a Sipkayban

 

Az 1 milliárd forintos fejlesztés első ütemében a Vasvári Pál Gimnáziumot, az 1.számú Idősek Klubját és a Mustárházat korszerűsítették. A második ütemben újult meg a Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézménye, a Zrínyi Ilona Gimnázium, a Polgármesteri Hivatal „B” épülete és a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma. Tóthné Zsigó Zita a Sipkay igazgatója elmondta:

Az intézmény energetikai korszerűsítésen esett át, ennek keretében hőszigetelték az épületet, illetve újraszínezték azt. Kicserélték a nyílászárókat és a radiátorokat, valamint a tetőt is hőszigetelték és teljesen új villámvédelmet is kapott az épület. A beruházás része volt még egy mozgáskorlátozott mosdó kialakítása, illetve egy akadálymentesített bejárat elkészítése.

– mondta el Tóthné Zsigó Zita.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Ugyan a nyíregyházi oktatási intézmények többsége állami fenntartású és működtetésű, de az épületek önkormányzati tulajdonban vannak, így tudta a város a pályázaton belül felújítani az iskolákat. A projekt utolsó eleme is elkészült; bejárást tartottak a Sipkayban, ahol Dr. Kovács Ferenc polgármester is megtekintette az energetikai korszerűsítést.

Ez egy nagyon fontos projekt, amelyet folytatni fogunk. Nyíregyházán ezek az intézményi felújítások már nagyon régóta esedékesek. A bölcsődék és az óvodák felújítása is ebbe a körbe tartozik. A következő évben a Sója, az ÉVISZ, és a Gárdonyi iskolák felújítására kerül sor. Elkezdődtek a közbeszerzési eljárások, valamint van olyan, ahol már ki tudtuk írni a pályázatokat is.

– tette hozzá Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere.

A beruházás elsődleges célja, hogy az energiára fordítandó költségeket jelentősen csökkentsék, valamint a korszerűtlen épületeket modernizálják. Közel 245 millió forintból korszerűsítették a Sipkayt.


Horváth Kíra