Programok Szent István ünnepén

Nyíregyházán szombaton, a Kossuth téren 18 órakor a város polgármestere, dr. Kovács Ferenc mond köszöntőt, ezt követően kerül sor az új kenyér megszentelésére a történelmi egyházak közreműködésével. Majd átadják a Nyíregyháza Város Díszpolgára címet és az Inczédy György Életmű-díjakat. Az esemény részeként este fél kilenckor színpadra lép a Folkfusion Band Live Szimfonik. Az estébe nyúló ünnepi programot utcabál és tűzijáték koronázza meg.

A XI. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál épp a napokban zajlik Nyíregyházán. A fellépők közös gálakoncertjét ugyancsak augusztus 20-án tartják 19 óra 30 perces kezdettel a Continental Arénában.

Hogy hogyan lesz a búzából frissen sült kenyér, interaktív bemutató során követhetik nyomon az érdeklődők augusztus 20-án a Sóstói Múzeumfaluban. 13 órától a Pálinkaházba várják a látogatókat, ahol "Első pohár a barátságé..." címmel számos érdekességre derül fény a pálinka és a pálinkafőzés történetéből. Az egész napos rendezvényen a felnőttek és gyerekek egyaránt belekóstolhatnak több népi kismesterség rejtelmeibe is. Az ingyenes program látogatói között 600 olyan kiscipót osztanak szét, amelyet a Magyarok Kenyere program keretében összegyűjtött búzából sütöttek.

Az Állatpark is különleges programot kínál augusztus 20-ra. A népszerű sóstói állatgyűjtemény idén 20 éves és ebből az alkalomból játékra invitálják a látogatókat. Valamint bemutatkoznak az állatpark legifjabb lakói, a harlequin ara papagáj fiókák is. Az ünnepi délutánt bábszínház zárja, de természetesen a szokásos programok is várják az érdeklődőket, így lehet majd tevegelni, és lesz fóka bemutató is.

Nagyszálláson 16 órától főzőversennyel egybekötött családi napra várják az érdeklődőket. De lesz motorkiállítás és udvari bál is.

Rozsrétszőlőn focibajnokság és főzőverseny színesíti az augusztus 20-i kulturális programot.
Az ünnepi hétvége másnapján, augusztus 21-én, vasárnap pedig "Nejem a neten" címmel egy vígjátékot nézhetnek meg a műfaj kedvelői a 25. Mandala Nyár keretében a Sóstói Múzeumfaluban. A főbb szerepekben: Nyertes Zsuzsa, Harsányi Gábor és Magyar Attila lesz látható.

Piszár Tünde