Programok innen-onnan – Zene, kiállítás, sport, bábszínház, táborok és fesztiválok

Zene, kiállítás, sport, bábszínház, kézműves tábor és kórusfesztivál is szerepel a Nyíregyházi Városi Televízió programajánló összeállításában.


Az Aqueencum akusztikus Queen koncertjével folytatódik a Krúdy Vigadó szomszédságában zajló sóstói koncertsorozat szerda este fél 7-től, amit a Melounge Duó slágerestje követ szombaton, ugyanitt.

A legendás nyíregyházi lemezlovas, Farkas Shulcz Tibor emlékére gyűlnek össze a barátok és zenésztársak egy koncert alkalmával szerdán 19 órától a Váci Mihály Kulturális Központ színháztermében.

Csütörtök délelőttönként a kétnyelvűség megalapozásához nyújt segítséget a Városmajori Művelődési Házban angol zenebölcsi néven, 3 éven aluli gyerekek számára szervezett programsorozat. Ugyanitt a Loire-völgyi kastélyok világába kalauzolja vendégeit Gaál Győző bemutatója, szintén csütörtökön, de 16 órától.

A nyáresti orgonakoncertek országjáró sorozat nyíregyházi ajánlója augusztus 10-re szól. A Magyarok Nagyasszonya római katolikus társszékesegyházban Tóka Ágoston és Zemlényi Eszter Epigrammák hangversenyén Johann Sebastian Bach-tól Virág András zsoltáráig több korból való zeneműveket hallhatnak orgona és szoprán hangra, este fél 8-tól.

A pénteken és szombaton zajló hagyományos Jósavárosi Napok augusztus 10-én a Jósavárosi Művelődési Házban kezdődik, ahol lesz kézműves foglalkozás, daloda és bábelőadás. Másnap 16 órától a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette csoport vezeti fel a Kerekerdő Óvoda, a Gyertyafény Nyugdíjas Egyesület, egy hastánc csoport, a Jósavárosi Suhancok, a Spirit Egyesület, szóval a lakónegyedben működő szinte valamennyi társaság kulturális és szórakoztató programját.

Akrilos élményfestést kínál felnőtt vendégeinek az Alvégesi Művelődési Ház szombaton 9 órától délig. Információt kérni és regisztrálni a piktortanoda oldalán, illetve telefonon lehet.

Augusztus 11-én a Nyírsport SE ismét megrendezi a Sóstó Kupa Nyílt Amatőr Strandbirkózó Versenyt a Sóstói Parkfürdő területén, az „olasz” medence mellett. A megmérettetésen bárki részt vehet, aki elmúlt 5 és még nem töltötte be a 99. évét. Az előnevezéseket augusztus 8-ig várják a nyirsportse@gmail.com címen.

A Burattino Bábszínház szombat délután 4 – től a Surranó és Brekkenőt, vasárnap délelőtt 10 órától pedig a Nyuszikalandot játssza a Korzó B épületében. Jövő szombaton aztán jön Az elátkozott malom, majd a Farkas és róka meséje.Szombat este 7 órától egy szokatlan formáció, Istvánfi Balázs és Németh András duda – tekerő hangversenyének ad otthont a görög katolikus székesegyház.

Felhőtlen száraz idők a címe Nagy Otília festőművész kiállításának, melyet a Nyíregyházi Városi Galériában és a Pál Gyula Teremben nézhetnek meg augusztus 11-ig, de a hó végéig tart nyitva a Váci Mihály Kulturális Központ földszinti kiállítóterében Hatvany Viktória izgalmas, szürrealista tárlata.

Augusztus 13-án indul napközis jelleggel a Borbányai kézműves tábor. A Városmajorban pedig 15-én az LK Beat ABBA koncertje lesz

Jövő szerdán már egy jótékonysági koncerttel nyit a 12. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál és Karvezetői Mesterkurzus, melynek vendégei Európán túl, Argentínából, Dél-Afrikából, Japánból, Dél-Koreából, Kínából és a Fülöp-szigetekről érkeznek. Lesz majd fesztivál – és minősítő hangverseny, megszólal a Kontinensek hangja és a folklór est, megyejárás és záró összkari énekkar a Continental Arénában.

Augusztus 13-20-ig zárva lesz a Móricz Zsigmond Könyvtár központi épülete, ez idő alatt keressék az intézmény fiókkönyvtárait.

 

Matyasovszki Edit