Programok a Bencs Villában

– Próbálunk az előző hónapban tartott futball szakkönyv bemutatójához hasonlóan népszerű programokkal kedveskedni a látogatóknak, bár Temesvári Miklós és Mező László jelenlétén nehéz lesz túlteljesíteni – kezdte egy kis humorral fűszerezve a műsort Orémusz Maja.

                             ÚJ TÁRLAT, VERSEK, BOR, ZENE, TÁNC – ÉS MINDEZ ÁPRILISBAN

Érdemes lesz áprilisban is ellátogatni a Bencs Villába, hiszen a pénteken megrendezett Határtalanul Versmondó Verseny után megannyi érdekes rendezvény várja a nyíregyháziakat.

– Az Európa teremben az Abigél Többcélú Intézmény diákjainak alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők. Szeretnénk egy új hagyományt is bevezetni áprilisban, borkóstolóval egybekötött zenés, filmes alkalmakat szervezünk, Balogh Attila tanár úr segítségével. Huszár István és Székhelyi Edith portréfilmjeit tekinthetik majd meg a résztvevők és Szeleczky Zita művésznő unokája személyes beszámolót fog tartani, hogy tovább vigye és őrizze az emlékét. Április 20-án egy felvidéki műsorral kedveskedünk, Szomolai Tibor szerző érkezik majd hozzánk, és annyit elárulhatok, tirpák zenéből sem lesz hiány. A hónap koronája pedig a Tánc Világnapja, április 29. lesz, amikor is a balettól a néptáncig minden terítékre kerül, és Bandi Ferenc versenytáncos fantasztikus estet ad majd – ecsetelte Orémusz Maja rendezvényszervező.

A MEGLEPETÉSVENDÉG BANDI FERENC VERSENYTÁNCOS VOLT

A Tánc Világnapja alkalmából tartandó műsor középponti szereplőjével, Bandi Ferenccel a Szieszta nézői meg is ismerkedhettek a kamerákon keresztül. A 22 éves táncos elmesélte, egy Ki Mit Tud? vetélkedőn ismerkedett meg Majával, akivel azóta is jó kapcsolatot ápolnak.

– Hétéves koromban kezdtem táncolni, azóta a szerelmese lettem. Eredményeim mögött azonban rengeteg gyakorlás és munka van. De nem bánom, a legbüszkébb arra vagyok, hogy Budapesten, a Magyar Bajnokságon a döntős párosok között táncolhattam – mesélte Bandi Ferenc, aki a Bencs Villa eseményén keringővel és latin-amerikai táncokkal kápráztatja majd el a közönséget.

Farkas Fanni

(Fotó: Bencs Villa – Abigél-kiállítás)