Programkavalkád a hétvégén – Kikapcsolódási lehetőségek kicsiknek és nagyoknak Nyíregyházán

Ismét programkavalkád lesz a hétvégén, Nyíregyházán. Múzeumok Éjszakája lesz a Kállay Gyűjteményben, a Szabolcs Néptáncegyüttes 65 éves gálaműsorral készül, de a Cantemus kórus is várja a vendégeket az Évadzáró Hangversenyen. A sóstói szökőkút a nyári turisztikai szezonhoz igazítva egészen késő estig zenél az élményfürdő előtti téren.

A Kállay Gyűjtemény is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz, az este a robotika jegyében telik majd Nyíregyházán.

Robotok a Kállay-házban

A megnyitó 17 órakor lesz, ezután kezdődnek a programok, amelyek között szerepel bűnügyi technikai bemutató, hostess robotok, 3D nyomtató bemutatása a gyakorlatban, előadások a technikai innovációkról. A múzeum célja, hogy ezzel a témával azokat is becsalogassa az intézménybe, akik talán kevésbé látogatják a kulturális programokat. A Kállay Gyűjtemény abból a szempontból nem egy megszokott múzeum, hogy több teremben is digitális eszközök színesítik például a várostörténeti bemutatót, így a robotika témaköre nem is áll annyira messze az intézménytől.

Nagyszabású gálaműsor

„A mi mesénk” címmel szervezi meg a Szabolcs Néptáncegyüttes a 65 éves jubileumi gálaműsorát a Rózsakert Szabadtéri Színpadon. Az érdeklődőket szombat este 19 órától várják. Mintegy kétszáz táncos áll majd színpadra, akik újszerű műsorral készültek az ünnepi alkalomra, amely megkoronázza az elmúlt több mint hat évtized sikereit és élményeit.

Évadzáró Hangverseny

Sikeres évadot tudhat maga mögött a Cantemus Kórus ebben az évadban. Színes és érdekes programokat sikerült megszervezniük, nívós fellépőket idecsalva a CSALÁDI BÉRLET, a KÓRUSBÉRLET és CSALÁDBARÁT programjaik keretében. Az Évadzáró Hangversenyen szeretnének az évad során kitartó közönséggel együtt ünnepelni – áll a kórus honlapján. Ezért szombaton este 18 órától várják a Kodály Zoltán Általános Iskola hangversenytermében az érdeklődő közönséget.

Szökőkút, strand, állatkert

Ezek mellett természetesen Nyíregyháza legújabb attrakciója is várja a látogatókat. Az Aquarius Élményfürdő előtti szökőkút folyamatosan, és a turisztikai szezonhoz igazítva egyre bővülő rendben működik. A főszezon június 16-án, csütörtökön kezdődött és egészen augusztus 31-ig tart. Ez idő alatt változik a zenei kínálat is. A szökőkút hétfőtől vasárnapig, tehát a hét minden napján 11 órától 22 óráig zenél, 23 órától pedig egy fény- és vízjáték zárja a napot. Gyermek-, modern, best of és vegyes blokkok váltják egymást. Az időjárás-előrejelzés szerint igazi nyári idő várható a hétvégén, így várják a vendégeket a Park- és az élményfürdőben, valamint a Tófürdőn is, de a Nyíregyházi Állatpark kapui is nyitva állnak a látogatók előtt. Szombat este fél héttől ingyenes koncert is lesz a Zene Sóstón programsorozat keretében a Krúdy Vigadó előtt, eközben 16 órától napnyugtáig a Sóstói Piac is üzemel majd, ezúttal a Búza téri piac árusainak vásárával.

A szökőkút pontos programblokkja így néz ki:

– 11.00: gyermekblokk

– 12.00: modern blokk

– 13.00: gyermekblokk

– 14.00: „best of” blokk

– 15.00: gyermekblokk

– 16.00: modern blokk

– 17.00: „best of” blokk

– 18.00: vegyes blokk (gyermek, modern, filmzene)

– 19.00: vegyes blokk (klasszikus és modern zenék)

– 20.00: vegyes blokk (klasszikus, „best of”, modern, filmzene)

– 21.00: vegyes blokk (klasszikus, „best of”, modern, filmzene, vetítés)

– 22.00: vegyes blokk (klasszikus, modern, filmzene, vetítés)

– 23.00-ig: fény- és vízjáték