Program a bűnmegelőzésért

Bűnözőket keresnek és nyomoznak a tavaszi szünetben a gyerekek az Örökösföldi Közösségi Házban. Az iskolásoknak bűnmegelőzési kalandtábort szerveztek. A tanulók a Sherlock Holmes nyomozóirodában érdekes feladatokat oldottak meg.

 

10 MILLIÓ FORINTOS PÁLYÁZATI FORRÁS

 

10 millió forintot nyert a Belügyminisztérium pályázatán négy nyíregyházi civil szervezet. A Humán-Net Alapítvány, a Bátor Környezetvédők Egyesülete, az Örökösföldi Újvárosi Polgárőr Egyesület és a Gordiusz Egyesület január 1-je és május 15-e között közösen valósítja meg a FÉK, azaz a Formáljunk, Építsünk Közösen programot (BM-15-MA-0055). Ennek része a bűnmegelőzési kalandtábor, ahol a kicsik játékos formában ismerhetik meg a rájuk leselkedő veszélyeket.
Ráczné Ördögh Ágnes projektvezető azt mondta: fontosnak tartják, hogy már gyermekkorban felhívják a figyelmet a veszélyekre, azokra, amelyekkel a tanulók nap mint nap találkozhatnak akár internethasználat közben, akár a mindennapi életükben. Ha ismeretekhez jutnak, akkor könnyebben tudják majd a helyzeteket kezelni.


További képekért kattintson a fotóra!

A FÉK program fontos része a gyermekvédelem. A kalandtábor mellett az általános és középiskolások interaktív rendezvényeken is részt vehetnek, amelyek segítik személyiségfejlődésüket és a bűnmegelőzéshez nyújtanak hasznos ismereteket. A fiatalok megismerhetik a jogokat és kötelességeket, tudást szerezhetnek a társadalmi felelősségvállalásról, beiratkozhatnak a gitársuliba és részt vehetnek művészeti foglalkozásokon is.

 

SZABADIDŐPARK ÉPÜL NYÍRSZŐLŐSÖN

 

A FÉK program településbiztonsági alprojektjeként Nyírszőlősön szabadidőpark és rendezvény színtér épül.
Tóth Imre önkormányzati képviselő elmondta: az erre kijelölt területen jelenleg játszótér és labdarúgópálya helyezkedik el, de a területet szeretnék úgy hasznosítani, hogy minél többen igénybe vehessék. Helyet kap majd kerékpáros-, streetball- és petangpálya, bográcsozóhely, graffitifal, kerékpártárolókat és esőbeállót építenek, és kialakítanak egy rendezvény színteret is.
A nyírszőlősi szabadidőpark május 15-ére készül el.

F. A.

(Fotó: Szarka Lajos)