Profi házigazda volt Nyíregyháza

Jól szerepeltek a MARSO Tenisz Centrum versenyzõi a vidékbajnokságnak adott otthont a Marso Tenisz centrum. (Megjelent a Nyíregyházi Napló 2018. július 13-i számában.)


A MARSO Tenisz Centrum Egyesület 2017. év végén azzal a céllal vette át a tenisz club üzemeltetését, hogy Nyíregyháza a hazai teniszvilágban is kivívja az országos hírnevet. Ehhez elengedhetetlen a tehetséggondozás, az utánpótlás támogatása, a szenior és a szabadidõ tenisz népszerûsítése, valamint sportprogramok és versenyek szervezése. Májusban és júniusban már tartott a tenisz centrum kisebb versenyeket, a Korosztályos Vidékbajnokságnak pedig Nyíregyháza adott otthont.

– Egy évvel ezelõtt, amikor Balaton­bog­lá­ron volt a Korosztályos Vidékbajnokság, egyáltalán nem gondoltam, hogy Nyíregyházán lehet ilyen versenyt rendezni, azt meg különösen nem, hogy mi szervezzük. Az átvételt követõen a legfontosabb feladatunk a teniszhez szükséges optimális környezet megteremtése volt, majd az öltözõ, a klubház megújítása. A jó idõ beköszöntével kisebb versenyeket szerveztünk, majd az utánpótlás-nevelésre helyezõdött a hangsúly. A Korosztályos Vidékbajnokság házigazdájaként tudtuk, hogy ez az elmúlt féléves munkánk legfontosabb mérföldkövét jelenti majd – mondta Becser Zoltán, a MARSO Kft. ügyvezetõ igazgatója és a Korosztályos Vidékbajnokság versenyigazgatója.

 

Jól vizsgáztak a pályák

 

A munka során az alapvetõ cél az volt, hogy a bajnokságra érkezõk ne csak megismerjék, hanem meg is szeressék Nyíregyházát. A szállásadók és az egyes turisztikai attrakciók vezetõi is együttmûködésüket kifejezve segítették a bajnokság szervezését: az ide érkezõ versenyzõk kedvezményesen szállhattak meg egyes hotelekben, valamint kedvezményes belépõjegyet kaptak a Nyíregyházi Állatparkba, az Aquarius Élményfürdõbe vagy a Tófürdõbe.

– Egy ekkora volumenû bajnokság legfontosabb alappillére azonban mégis az, hogy megfelelõ minõségû pályák legyenek. Az idõjárás nem mindig kedvezett számunkra ez alatt a tíz nap alatt, de szerencsére a pályák minõségére nem érkezett kifogás, holott volt 2 nagyon esõs napunk, de sikeresen vizsgáztak az elsõ nagy megmérettetésükön – összegzett Becser Zoltán.
Rákóczi Andrea, a Magyar Tenisz Szövetség versenybírója koordinálta a tíz napig tartó bajnokságot, akinek nem volt ismeretlen a helyszín.

– Vegyes érzelmekkel fogadtam, amikor megtudtam márciusban, hogy a vidékbajnokság Nyíregyházán lesz. 2006 óta egy kivételével minden vidékbajnokságot én koordináltam és pont az elsõ vidékbajnokságom volt Nyíregyházán. Sajnos az elmúlt 12 évben nem volt hasonló volumenû verseny a megyeszékhelyen, bár párszor voltam itt bíráskodni, így érthetõ, hogy izgatottan érkeztem a bírótársaimmal együtt – mondta Rákóczi Andrea.

 

Jó kezekben van a tenisz

 

A 10 napos versenyre az ország minden tájáról érkeztek teniszezõk, összesen 35 sportegyesület 95 lány és 131 fiú versenyzõje vett részt a bajnokságon, akik között több magyar válogatott kerettag is szerepelt. Voltak olyan versenynapok, amikor délelõtt 9.00 órától egészen este 21.30-ig tartottak a mérkõzések.

– Félõ volt, hogy a nyugati országrészben élõ csapatok nem fognak eljönni a keleti régióba, de szerencsére a részvételi arány igen magas volt, és a mérkõzések is magas színvonalon zajlottak. Versenybíróként elmondhatom, hogy igen sportszerûek voltak a játékosok, kevesebb probléma volt most a szülõkkel, kísérõkkel. Meg voltam elégedve maximálisan a segítõimmel, mind a játékvezetõi kollégákkal, mind a bajnokságnak helyet adó házigazdákkal. A rendezõk minden kérést teljesítettek, látszik, hogy igazán szívükön viselik a tenisz sorsát. Öröm volt látni, hogy megszépült a klubház és környezete, valamint lelkiismeretes, teniszszeretõ emberek kezébe került a centrum üzemeltetése is – összegezte a tíz napot Rákóczi Andrea.

A MARSO Tenisz Centrumnak ez volt az elsõ ekkora volumenû versenye, amelynek sikeréhez nagyban hozzájárult a szervezésben részt vevõk hozzáállása is.

– Példaértékû volt a MARSO-s kollégák összefogása és tenni akarása a bajnokság szervezési munkálataiban, de a pályamunkások, a büfében dolgozók is szó nélkül teljesítették a résztvevõk kéréseit. Azt biztosan kijelenthetjük, hogy összefogás nélkül nem lett volna ilyen színvonalas a bajnokság – mondta Becser Zoltán ügyvezetõ igazgató.
A MARSO Tenisz Centrum Egyesület az Egyesületi Pontversenyben a legjobb nyolc között végzett a 35 csapatból, három csapata pedig kvalifikációt is szerzett az országos bajnokságra: F18-as korosztályban kettõ, míg az F12-es korosztályos csapata is ott lesz az augusztusi budapesti OB-n.

A MARSO Tenisz Centrum helyezettjei a Korosztályos Vidékbajnokságon
F12 Páros: 1. Brulich Botond–Csoll Péter (Dunakeszi TC). 2. Fallenbüchel Flórián (Panakor TC – Gyõr) – Sift Barnabás (SVSE GYSEV – Sopron). 3. Kristóf Zsombor–Varga Ákos (DUSE – Debrecen). 3. Juhász Bence (MARSO TC) – Taskovics Viktor (Halasi TC – Kiskunhalas).
F12 Csapat: 1. Dunakeszi TC. 2. DUSE – Debrecen. 3. SVSE GYSEV – Sopron. 4. MARSO Tenisz Centrum – Nyíregyháza: Juhász Bence, Závaczki Milán, Becser Péter, Vitéz Csongor.
L16 Páros: 1. Jánosi Luca (GYAC – Gyõr) – Matkó Réka Kata (DUSE – Debrecen). 2. Dávid Cintia–Wiandt Viktória (SZVUK SE – Százhalombatta). 3. Salamon Eszter–Zöldi Alíz (MARSO Tenisz Centrum – Nyíregyháza). 3. Csordás Boglárka–Kurdi Dóra (Panakor SE – Gyõr).
F18 Páros: 1. Kéki Márk (Panakor TC – Gyõr) – Kisantal Dominik (GYAC – Gyõr). 2. Juhos Tibor–Gruner Benedek (Szentesi TC). 3. Becser Dominik–Toma Henrik (MARSO Tenisz Centrum – Nyíregyháza). 3. Pál Marcell (Teniszpark SE – Nyíregyháza) – Závaczki Martin (MARSO Tenisz Centrum – Nyíregyháza).
F18 Csapat: 1. GYAC – Gyõr. 2. MARSO Tenisz Centrum – Nyíregyháza: Becser Dominik, Toma Henrik. 3. Szentesi TK. 3. MARSO Tenisz Centrum – Nyíregyháza: Závaczki Martin, Nagy Milán.
L18 Páros: 1. Petrovszi Lili–Steierhoffer Sára (SVSE GYSEV – Sopron). 2. Lehoczky Anna (Gellért SE) – Zöldi Martina (MARSO Tenisz Centrum – Nyíregyháza). 3. Magyar Laura Annabell–Szekeres Ivett (SVSE GYSEV – Sopron).
Egyesületi pontverseny (összesen 35 csapat): 1. SVSE GYSEV – Sopron (278,5 pont). 2. Panakor TC – Gyõr (230 pont). 3. Gellért SE (194,5 pont). 4. DUSE – Debrecen (193 pont). 5. GYAC – Gyõr (147,5 pont). 6. Dunakeszi TK (133 pont). 7. MARSO Tenisz Centrum – Nyíregyháza (127,5 pont). 8. BBTC – Balatonboglár (85 pont).