Potor Eszter és a hétköznapi flashmobok

– Hétköznapi Flashmobok néven fut a projektetek, mesélnél róla néhány dolgot?

– A Hétköznapi Flashmobok sorozatot azért indítottuk el, hogy alapítványokat, civil szervezeteket támogassunk. Fontosnak tartjuk, hogy emberek sokasága fogjon össze egy jó cél érdekében, és tánccal támogassa azt!

 

NEM IS SEJTETTÉK MI LESZ A VÉGE

 

– Hogy jött az ötlet, hogy alakítottok egy ilyen közösséget?

– Tulajdonképpen az elején cél nélkül indultunk neki az egésznek. Egy barátnőm fejéből pattant ki, hogy mi lenne, ha táncolnánk egy jót karácsony környékén és mosolyt csalnánk az emberek arcára. Helebrand Enikő, Dankó Dóra, Kovács-Fabula Elvira Barbara, Csoma József és jómagam szerveztük ezt az első megmozdulást, amit reméljük, sok követ még...


MENHELYEN LEVŐ ÁLLATOKÉRT TÁNCOLTAK

 

– Melyik kezdeményezésetekre vagytok a legbüszkébbek?

– A legnagyobb titokban indult útjára a „Kézzel-lábbal a négylábúakért Élmény Nekünk – Étel Nekik” elnevezésű flashmob megmozdulásunk. Mindenki, aki részt vett a kezdeményezésünkben, az Állatbarát Alapítvány lakóit támogatta, hogy nekik is legyen ajándék a karácsonyfa alatt. Egy ember egy kiló tápot jelentett a nyíregyházi Petbox Állateledel Bolt felajánlásának jóvoltából. Mindenki tudott róla, csak az Állatbarát Alapítvány dolgozói nem. Óriási volt a meglepetés, mikor december 19-én 18 óra után pár perccel a forgatagos házikónk előtt egyszer csak elkezdett gyűlni a tömeg. Aztán megszólalt a zene és negyven jókedvű fiatal egyszerre táncolt négylábú barátainkért. A járókelők arcára volt írva a meghatottság, miközben minket és a hátunk mögött lévő molinót nézték... (mosolyog)

 

JÓ ÜGYEK A KÖZÉPPONTBAN

 

– Milyen ügyeket helyeztek előtérbe?

– Elsősorban olyan projekteket szeretnénk támogatni ezzel a flashmob kezdeményezéssel, akikhez szorosabb a kötődésünk, személyes kapcsolatunk van velük. Szeretnénk Nyíregyháza nehezebb helyzetben levő szervezeteit, alapítványait megkeresni és támogatni ilyen formában. A csapatunk minden tagja érzékeny a jó ügyekkel kapcsolatban, célunk, hogy a mi szemléletmódunk kis magját minél több korunkbeli szívében elültethessük. (mosolyog)

 

ÖNFELEDT TÁNCPRÓBÁK

 

– Hogy zajlanak a próbák, felkészülések?

– A próbák a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziumban zajlanak önfeledt, vidám és örömteli hangulatban. (nevet) Természetesen a kellő komolyságnak is megvan a maga ideje. Sokat köszönhetünk igazgatónőnknek, Kovács Ágnesnek, hiszen próbáink általa kaphattak helyet az iskolában.

 

CSATLAKOZZ TE IS!

 

– Jelenleg készültök valamilyen nagyobb dobásra?

– IGEN! De az időpontja természetesen titkos... (mosolyog) Azt azonban elárulhatom, hogy ezúttal a Down Egyesületet és a nyíregyházi Csodavár Korai Fejlesztő Centrumot és Játszóházat szeretnénk segíteni. A támogatók fejenkénti kvótát ajánlottak fel, így minél többen vagyunk, annál nagyobb lesz a felajánlási összeg. Minden fontos információ és jelentkezési lehetőség facebookon a Hétköznapi Flashmobok oldalán lehetséges. Szeretnénk, ha minél többen lennénk – csatlakozz Te is!

Farkas Fanni

(Fotók: Widder Károly)