Pótfelvételi az Egészségügyi Karon

 

Az idei rendes felvételi eljárásban 35 százalékkal nőtt a jelentkezők és a felvettek aránya is a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán. A felsőoktatási intézmény 440 hallgatóval kezdheti meg a következő tanévet. A felvettek döntő többsége állami finanszírozással tanulhat, a legnépszerűbb a mentőtiszt képzés volt. Közel százan jelentkeztek az országban elsőként az Egészségügyi Karon akkreditált, hiánypótló mesterképzésre, az egészségügyi tanár szakra. Az intézmény természetesen meghirdette a pótfelvételit is.
Dr. Fábián Gergely általános dékánhelyettes elmondta, itt szerepet kap a felsőoktatási szakképzés is, amely szociális és ifjúsági munkát takar, erre a normál érettségivel rendelkezők is jelentkezhetnek. Persze minden alapszakra és a négy mesterképzésre várják az új hallgatókat.

AUGUSZTUS 7-E A HATÁRIDŐ

Pótfelvételi eljárást csak az nyújthat be, akit az általános eljárásban nem vettek fel, vagy egyáltalán nem nyújtott be jelentkezést 2016-ban. Aki úgy dönt, hogy ősztől valamelyik felsőoktatási intézményben szeretne tanulni, augusztus 7-éig, vasárnapig adhatja be jelentkezését. A pótfelvételi eljárásban kizárólag önköltséges képzésre és csak egy helyre lehet jelentkezni. Fontos, hogy ezt kizárólag elektronikus úton lehet megtenni a www.felvi.hu honlapon regisztrációt követően. A pótfelvételiről döntés augusztus 25-én lesz, az eredményről a jelentkezőket írásban értesítik.

Szoboszlai Tibor