Pótfelvételi a Nyíregyházi Egyetemen

Pótfelvételi eljárást csak az nyújthat be, akit az általános eljárásban nem vettek fel, vagy egyáltalán nem nyújtott be jelentkezést 2016-ban. Aki úgy dönt, hogy ősztől valamelyik felsőoktatási intézményben szeretne tanulni, augusztus 7-ig, vasárnapig adhatja be jelentkezését. A pótfelvételi eljárásban kizárólag önköltséges képzésre és csak egy helyre lehet jelentkezni. Fontos, hogy ezt kizárólag elektronikus úton lehet megtenni a www.felvi.hu honlapon regisztrációt követően. Alapképzési szakokon, osztatlan tanárképzési szakon és mesterképzésben még egy megmérettetés vár a jelentkezőkre.

 

Pályaalkalmassági és felvételi elbeszélgetés

 

Dr. habil. Onder Csaba, a Nyíregyházi Egyetem rektora elmondta, augusztus 19-én, pénteken 9 órától kerül sor az úgynevezett pályaalkalmassági felvételi vizsgákra, azon képzések esetében, ahol szükség van erre. Alapképzésben a csecsemő- és kisgyermeknevelő szakon. Osztatlan tanárképzés esetén a pályaalkalmassági vizsga, felvételi elbeszélgetés az, ami még a pótfelvételizőkre vár, ha be akarnak kerülni a Nyíregyházi Egyetem képzéseire – foglalta össze a rektor.

 

Vizsgabehívó értesítés nincs!

 

A jelentkezőknek be kell tartani a vizsga kijelölt napját, hiszen eltérő időpontot nem tud az egyetem biztosítani. Ezekre a vizsgákra az intézmény külön vizsgabehívó értesítést nem küld. A megmérettetés pontos beosztása a vizsga napján az „A” épület bejáratánál lesz kifüggesztve. A gyakorlati, az alkalmassági, a pályaalkalmassági vizsgának és a szóbeli elbeszélgetésnek van díja, 4000 forintot kell fizetni a jelentkezőknek. A csecsemő- és kisgyermeknevelő szakon az alkalmassági vizsga díja 2000 forint, melyet az intézményben a vizsgát megelőzően kell befizetni az „A” épület 022-es irodájában. Azok a jelentkezők, akik a 2016. évi általános felvételi eljárásban a Nyíregyházi Egyetemen részt vettek gyakorlati vagy alkalmassági vizsgán, illetve szóbeli elbeszélgetésen és nem jelennek meg a pótfelvételi eljárás felvételijén, azoknak az általános eljárás során elért eredményeiket automatikusan beszámítják.

 

Döntés augusztus 25-én

 

A pótfelvételiről döntés augusztus 25-én lesz, az eredményről a jelentkezőket írásban értesíti a Nyíregyházi Egyetem.

M. E.