Pótfelvételi 2018 – Van, ahol 325 ezer forintot kell fizetni egy félévért

Hétfő éjfélig jelentkezhetnek a pótfelvételire azok, akik az általános eljárásban egyetlen általuk megjelölt főiskolára, egyetemre sem kerültek be, vagy idén nem jelentkeztek felsőoktatási képzésre. A következő táblázatban összegyűjtöttük, mennyibe kerül egy félév az idei év tíz legnépszerűbb, nappali tagozatos alapképzésén.

Ezek közül a szakok közül a legnagyobb megterhelést anyagilag a gépészmérnöki szak jelenti a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, ahol 325 000 forint egy félév, mindezek ellenére van államilag támogatott hely is a Műegyetem ezen szakán. Nem sokkal, mindössze tízezer forinttal marad le a gazdálkodási és menedzsment szak a Budapesti Corvinus Egyetemen, ahol egy félév 315 000 forintba kerül, de ugyanennyit kell fizetnie annak is, akit szintén a Corvinusra, de turizmus-vendéglátás szakra vesznek fel.

A legkevesebbet - ezen lista szerint - a Kaposvári Egyetemen kell fizetni egy félévért, ha pótfelvételivel vesznek fel valakit óvodapedagógus szakra. Persze elvétve akadnak államilag támogatott helyek is, többek között pszichológia és gyógypedagógia szakokon, de mérnökinformatikus szakon is. Ez utóbbit például az Óbudai Egyetem salgótarjáni campusán indítják szeptembertől.

A ponthatárokat előreláthatólag augusztus 24-én hirdetik ki.



Forrás: eduline.hu