Pótfelvételi 2018 – Kizárólag így nyújtható be a jelentkezés

Hogyan lehet benyújtani a felvételi jelentkezést?

A pótfelvételi jelentkezést kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani, az E-felvételi keretében, előzetes regisztrációt követően, 2018. július 27. és augusztus 6. között.

Milyenek lesznek a ponthatárok?

A 2018. évi pótfelvételi eljárás a 2018. évi általános felvételi eljárás szabályainak megfelelően zajlik. Például a pótfelvételi ponthatárai a jogszabályi minimumnál (alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen 50) sem lehetnek alacsonyabbak. Illetve a pótfelvételin meghirdetett szakokon a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a július 25-én meghatározott ponthatárnál (persze csak akkor, ha a szakot az általános felvételin is meghirdették). Vagyis ha egy egyetemen az önköltséges, levelező tagozatos gazdálkodási és menedzsment szak ponthatára 310 volt, a pótfelvételin sem lehet ennél alacsonyabb.

Az Egyetemek, főiskolák menüpont „Pótfelvételi eljárás 2018. (szeptemberben induló képzések)” fül alatt megtalálhatjátok az intézményenként meghirdetett képzések listája, a hozzájuk kapcsolódó legfontosabb tudnivalókkal.

Fontos, hogy tanulmányozzátok át a jelentkezési feltételeket, mert a szabálytalanul, vagy a szükséges dokumentumok nélkül beküldött jelentkezések a felvétel elutasítását vonhatják maguk után.

 

Forrás: eduline.hu