Postázzák az elszámolásokat – 60 millió forintot kapnak vissza a fogyasztók

Hatvanmillió forintot kapnak vissza a Nyírtváhő fogyasztói az elkövetkező 1-2 héten belül. A társaság leolvasta a költségosztókat, az érintettek a levelek kézbesítése után nyolc napot kapnak arra, hogy észrevételt tegyenek vagy jóváhagyják a társaság elszámolását.

Fontos levelet kapnak a napokban a Nyírtváhő fogyasztói. A társaság június 30-án leolvasta a költségosztókat, a lakóközösségek nagyjából nyolcvan százalékának már el is küldték az elszámolásokat.

„Ezek visszaérkezési ütemében utaljuk vissza azokat az összegeket, amelyek megilletik azokat, akik befizették az előlegeket. Ennek a szaldója az idén körülbelül 60 millió forint, tehát ennyit fogunk a fogyasztói közösségnek, a lakosságnak visszafizetni. Ez várhatóan az elkövetkező 1-2 hétben megtörténik, ugyanis amikor a lakóközösségek megkapják ezeket az elszámolásokat, nyolc nap áll rendelkezésükre, hogy megreklamálják vagy jóváhagyják. Javarészt már legalább a fele visszaérkezett, így 1-2 héten belül a visszautalások is meg fognak történni.” - közölte Joó László, a NYÍRTÁVHŐ ügyvezető igazgatója.

Az átlaghőmérséklet folyamatosan emelkedik, ezért jellemző, hogy kevesebbet fűtenek.

A fogyasztóknak lehetőségük van saját előlegszámlát beállítani, és majd elszámoláskor derül ki, hogy eleget, többet vagy kevesebbet fizettek. A NYÍRTÁVHŐ az elmúlt 10 év átlaghőmérsékletei alapján számolja ki az előleget, amit a minden évben változó időjárás felülírhat, de az a jellemző, hogy nagyjából jól határozzák meg az összegeket.