Pórázt fogott a nyíregyházi atléta - Kerekes Dóra a kutyákon próbál segíteni

Kerekes Dórát, a Nyíregyházi Sportcentrum atlétáját sokan csak a diszkoszvető sportteljesítményeiről ismerik. A többszörös magyar, egyetemi bajnok és magyar válogatott 2017-ben végzett a Nemzetközi Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán és jelenleg jogi tanulmányokat folytat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, mindezek mellett pedig önkénteskedik.

Már évekkel ezelőtt a fejébe vette, hogy a maradék szabadidejét az átlagosnál tartalmasabban, és még annál is inkább hasznosabban akarja eltölteni, ezért elhatározta, hogy önkéntes tevékenységbe kezd.  Ha ideje engedi  pórázt fog és az egyik nyíregyházi menhelyen kutyákat sétáltat.

- Tavaly hallottam először arról a lehetőségről, hogy aki nem tud örökbe fogadni kutyákat, sétáltatni is viheti őket. Nagyon megörültem ennek a lehetőségnek, hiszen imádom az állatokat, nekem is van egy cicám.  A menhelyről egy vagy két kutyát is lehet vinni egyszerre sétáltatni.  Az odakerülő kutyák, amíg valaki örökbe nem fogadja őket örülnek, ha törődnek velük és nagyon hálásak minden egyes velük töltött percért. Bár január elseje óta Szombathelyen edzek a Dobó SE-ben Németh Zsolt és Németh László, edzőkkel, de ott is érdeklődtem  már a menhelyeken , hogy milyen lehetőségek vannak.  Sajnos a koronavírus-járvány miatt most nem fogadnak önkénteseket. Most az a legfontosabb, hogy mindenki maradjon otthon, tartsuk be az ajánlásokat és intézkedéseket és ahogy ismét lehetőségem lesz, segítek az állatokon –nyilatkozta a sportoló.