Polgárpukkasztó lett a Vidorkedd

Miközben szólt a zene, egy légtornász könnyedén sétált végig a Korzó két épülete közé kifeszített kötélen, kedden. A slackline-os extrém sportolók szombat óta, minden délután öttől kápráztatják el a közönséget.

Hosszú csókokról és rövid vágyakról énekelt a Villon trió a Korzó színpadon. Kiss Barna és csapata a középkori, francia költő pajzán verseiből adott elő egy csokorra valót.

A színházban közben egy pisztolylövés dördült. A Thália Színház Martin McDonagh Nagy kézrablását hozta el Nyíregyházára. A sötét komédiában egy félkezű férfi, őrültségig fajuló megszállottsággal kereste a közel három évtiezede levágott kézfejét. A látványos, mozit idéző modern darabban a főszerepet Szervét Tibor alakította, aki nagyon élvezte az ésszerűségnek fityiszt mutató sztorit.

A nem hétköznapi darabbal párhuzamosan, valódi polgárpukkasztó csapat zenélt a Kossuth téren. A beskatulyázhatatlan stílusban játszó, miskolci eredetű Bohemians Betyars döbbenetes energiákkal rázta fel a közönséget.

A miskolci betyárok után a Honeybeast vette be a nagyszínpadot. A zenekarral közösen az egész város énekelte legnagyobb slágereiket. A csapat a közmédia Dal című műsorában tett szert országos hírnévre, azóta megállás nélkül turnéznak.

További képekért kattintson a fotóra!

 

A Vidor Fesztivál ma is emeli a lécet. A színházban a Mindent Éváról című darabot hozza el az Orlai Produkciós Iroda, amiben többek között Hernádi Judit és Kovács Patrícia is színpadra lép. A kamarában pedig EztRád címmel a Nézőművészeti Kft. és a Szkéné közös előadásában látható zenés alternatív társadalomkritika. Ebben az immár klasszikus duó, a Mucsi-Scherer páros is nevetteti majd a nézőket. Nemcsak a színház kínál csemegéket. A Kossuth téren ma este a Biebers majd Péterfy Bori és Love Band koncertezik.

Z. Pintye Zsolt