Polgárőrök képzése Nyíregyházán

A rendőrség és a polgárőrség stratégiai partneri együttműködése keretében az illegális migrációval összefüggő rendészeti feladatok ellátásáról tartottak képzést a polgárőröknek a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon. Dr. Illés László kapitányságvezető elmondta, a megyében és Nyíregyházán nem jelentős a migrációs tevékenység, de már megyei rendőrök is dolgoznak a déli határ megerősítésén.

További képekért kattintson a fotóra!

A polgárőrök képzésének célja, hogy átfogó képet kapjanak a migrációról és annak veszélyeiről, másrészt pedig tájékoztatást kapnak a migrációval összeköthető, esetlegesen felmerülő egészségügyi veszélyeztetettségről is.

 

FELKÉSZÜLÉS A MIGRÁCIÓS TEVÉKENYSÉGRE

 

Az Országos Polgárőr Szövetség még az elmúlt évben meghatározta a nagyvárosok bűnmegelőzési projektjét. Cidor Mihály, a Megyei Polgárőr Szövetség régióvezetője kiemelte, Nyíregyházán a közelmúltban létrehozták a bűnügyi polgárőrséget, már közös akcióik is voltak a rendőrséggel, de ebben a programban szerepelt a polgárőrök felkészítése a migrációs tevékenységekre is, a lakosság közbiztonságának megőrzése érdekében.

Mint elhangzott, Szolnok megyei polgárőrök 3-4 napos önkéntes turnusokban már segítik a déli határ védelmét, ha kérik, a szabolcsiak bekapcsolódnak a védelmi munkákba.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)