Polgármesteri látogatás a Nyír-Lift-nél
Fotó: Szarka Lajos

Nagyszabású fejlesztést valósít meg a Nyíregyházi Ipari Parkban a Nyír-Lift Kft. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere március 11-én személyesen látogatott el a beruházás helyszínére, ahol Kováts Dániel ügyvezető mutatta be az épülő új csarnok terveit és a munkálatok állását.

A nettó 748.7 millió Ft értékű beruházás versenyképesség-növelő kormányzati támogatás, valamint a kiemelt növekedési potenciállal rendelkező vállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatására létrehozott Magyar Multi Program támogatása mellett valósul meg.

A 2500 m- es gyártócsarnok építése tavaly nyáron kezdődött el, és várhatóan május végére elkészül. Kováts Dániel elmondta, a jelenlegi telephelyüket kinőtték, ez a fejlesztés elengedhetetlen volt a cég további növekedéséhez. Kiemelte, az új csarnok csúcstechnológiájú lemezmegmunkáló gépekkel lesz felszerelve. A cég a mostani fejlesztésnek köszönhetően – amelynek már a 2. ütemét is tervezik -, a meglévő 98 mellett újabb munkahelyeket is teremt: „Terveink szerint minden évben 15-20 fővel tudjuk növelni a munkavállalóink létszámát, az előzetes kalkuláció szerint 3-4 évben belül elérjük a 150 főt.”

Dr. Kovács Ferenc a helyszíni bejáráson úgy nyilatkozott: „Mindig nagy örömmel tölt el, ha a Nyíregyházán működő vállalkozások új beruházásokba kezdenek, hiszen ez azt jelenti, hogy élve a lehetőségekkel és felvállalva korunk kihívásait a növekedést választják. A régi, déli ipari parkunk utolsó, még nem értékesített területét két nyíregyházi cég vásárolta meg. Az egyik a Nyír-Lift Kft., egy dinamikusan fejlődő, nyíregyházi családi vállalkozás, amely egy nagyszerű beruházást valósít meg. Egy több mint 2000 négyzetméteres csarnok épül itt fel május végéig. Új munkahelyeket teremt, nagyon jó piaci kilátásokkal és csúcstechnológiával. Azt gondolom ez nagyon jó hír, mindannyian azt szeretnénk, ha egyre több ilyen nyíregyházi cég fejlesztése valósulna meg.”