Polak, wegier dwa bratanki

2016 júniusában a lengyel település meghívására egy nyíregyházi delegáció utazott Bielsko- Bialaba a 12. alkalommal megrendezett „Partnervárosok Fesztiválja - Ismerjük meg egymást” elnevezésű rendezvényre. A nyáron kialakult kapcsolat továbbfejlesztése érdekében most Nyíregyháza látta vendégül a lengyel város képviselőit.

 

Nyíregyháza illeszkedik a lengyel település palettájába

 

Jacek Krywult, Bielsko- Biala polgármestere kifejtette, nagyon fontos számukra a nemzetközi együttműködés, amit azért tartanak fontosnak, mert a nemzetköziség nagyon fontos a gyermekeik, a fiataljaik számára, akik már egy ilyen környezetben nőhetnek fel. A polgármester hozzátette, számukra bír ez igazán nagy jelentőséggel. A városvezető elmondta, Magyarországot jól ismeri, Nyíregyházán viszont először jár, de egy olyan várost fedezett fel, amely nagyszerűen illeszkedik majd a lengyel város együttműködési palettájába.

További képekért kattintson a fotóra!

A két város polgármestere a jövőbeli partneri viszony érdekében számba vette a lehetőségeket.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere elmondta, arról tárgyaltak, milyen együttműködési lehetőségek vannak a két város között. A polgármester kifejtette, ez a kultúra területén már konkretizálódott, hiszen a Cantemus Kóruscsaládot szeretnék meghívni a jövő évi kórusfesztiválra. De szó volt egy kortárs művészeti kiállításról is, valamint sportról, turisztikáról, illetve az egyéb együttműködési lehetőségekről is. Nyíregyháza polgármestere felvetette annak a lehetőségét is, hogy a két város közösen vegyen részt brüsszeli pályázatokban.

A felek megállapodtak abban, hogy a sikeres együttműködés érdekében még a hónap végén kijelölik azokat a kapcsolattartó személyeket, akik a jövőben az egyes területek megvalósításáért felelnek. Így hamarabb, már 2017. elején megindulhat a közös munka Nyíregyháza és Bielsko-Biala között.

ME.

(Fotó: Szarka Lajos)