Plakátkiállítás és kötetbemutató

A Pál Gyula Teremben megnyílt tárlatot ünnepélyes keretek között nyitotta meg Marek Ustrobinski, Rzeszów alpolgármestere. – Ezeket a munkákat már több mint 40 országban kiállították, és számtalan díjat és elismerést nyertek – mondta Marek Ustrobinski. – A bemutatott képek, plakátok, táblajátékok, betűtípustervek, főleg az egyetem volt és jelenlegi hallgatóinak munkái.

MAGYAR–LENGYEL BARÁTSÁG

A plakátkiállítás a Magyar–Lengyel Barátság Napja alkalmából szervezett programsorozat keretében nyílt meg Nyíregyházán. Fontos, hogy testvérvárosunkból, Rzeszówból minden évben érkeznek hozzánk vendégek – mondta dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere. – Az élő kapcsolat nemcsak azért fontos, mert a lengyelekkel, mint nemzettel barátságban vagyunk, hanem azért is, mert egyrészt a tapasztalatainkat megosztjuk egymással, másrészt várjuk a turistákat Nyíregyházára, Sóstóra. Az utóbbi években Lengyelországból egyre többen érkeznek hozzánk.

KÉT KÖTETET IS BEMUTATTAK

A plakátkiállítás megnyitója után az érdeklődők Sutarski Konráddal, a Magyarországon élő lengyel íróval találkozhattak, aki két új könyvvel érkezett Nyíregyházára. A nagyközönség megismerhette „Ha úgy tudnánk” című verseskötetét és a „Közös fényeink” címmel megjelent könyvet, amely lengyel–magyar történelmi témákról írt esszéket és tanulmányokat tartalmaz.
A Lengyelországból érkezett plakátkiállítás április 11-éig látható a nyíregyházi Pál Gyula Teremben.

F.  A.