Piroson hajtott át, motorost gázolt

A fényjelző készülék tilos jelzésére hajtott be egy autós az egyik nyíregyházi kereszteződésbe, ezért összeütközött egy motorossal, aki súlyos sérüléseket szenvedett a balesetben.

A középkorú nyíregyházi férfi 2022 májusában, az esti órákban Nyíregyházán a nagy körút Kert utcai szakaszán közlekedett személygépkocsijával, amikor figyelmen kívül hagyta a jelzőlámpa piros jelzését, és behajtott a Szent István utca kereszteződésébe, ott egyenesen kívánva a körúton tovább haladni.

Ugyanekkor vele szemben segédmotoros kerékpárral közlekedett a sértett, aki  a körútról a kórház felé kívánta folytatni az útját. Mikor a fényjelző neki zöld jelzésre váltott megkezdte a kanyarodást, azonban a vádlott elgázolta. A motoros felborult és súlyosan megsérült, a segédmotor-kerékpár pedig felgyulladt és teljesen kiégett.

Az autós a nyomozás során arra hivatkozott, hogy a jelzőlámpa neki szabad utat jelzett, de ezt az ügyészség álláspontja szerint sikerült cáfolni, ezért közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt bíróság elé kell állnia. Ha a bíróság bűnösnek találja pénzbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra számíthat.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség