Pincér szakoktatókat képeztek
A Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület szervezésében, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség támogatásával, az ország hat különböző helyszínén tartják meg az Országos Pincér Szakoktatók továbbképzését. Budapesten, Szolnokon, Veszprémben, Kaposváron, Sopronban és Nyíregyházán, ahol a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma adott otthont a képzésnek. A képzés programterve öt témakör mentén zajlott, étrendek összeállítása, díszterítés, gálamenü felszolgálása, vendég előtt végzett műveletek, borok felszolgálása és filmvetítés.
További képekért kattintson a fotóra!
Fotó: Szarka Lajos
Fontos a folyamatos fejlődés
A képzésre 40 fő jelentkezett. Tóthné Zsigó Zita a Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának igazgatója elmondta, ez egy jó lehetőség volt az oktatóik számára, hiszen fontos a folyamatos fejlődés.
A résztvevők névre szóló oklevelet kaptak arról, hogy jelen voltak a képzésen.
Kanócz Rita