Piloxing, zumba és gerinctorna

A Zumba a Mozdulj Nyíregyháza! keretein belül továbbra is a legnépszerűbb mozgásforma.
2013-ban indult útjára a program, amelynek keretében a város Önkormányzata ingyenes lehetőséget biztosít azoknak, akik sportolni szeretnének. 16 mozgásformával, a hét minden napján, különböző helyszíneken várják az érdeklődőket. Idén januárban a hetedik szezon indult el, amely olyan újdonságot is tartalmazott, mint a piloxing, de sikeres a teke, a gerinctorna, és az aerobik is. Sok esetben a családok együtt sportolnak, nagyszülőtől az unokáig.

- Szerencsére a családok is nagyon ügyesen szervezik programjaikat, így közösen juthatnak el mozogni. Igyekszünk figyelni az időpontokra is, hogy a gyerekeknek is jó legyen, így főleg hétfőn, pénteken és vasárnap vannak olyan rendezvények melyek a családoknak megfelelnek, hogy ne okozzunk fennakadást a hétköznapok során - mondta Hornyák Enikő a Polgármesteri Hivatal sportreferense.

Hetente 1200-1500 nyíregyházi mozog rendszeresen, a szervezők pedig Sóstóhegyen és Nyírszőlősön is szerveztek programokat, így az ott élők helyben sportolhatnak. A Mozdulj Nyíregyháza! valamennyi programja ingyenes, előzetes bejelentkezés csupán a vasárnapi családi lövészetre és a tekére szükséges. A tavaszi idényből még egy hónap van hátra, majd, júniustól szeptemberig nyári szünet lesz, ám biztos, hogy szeptembertől folytatódik a sorozat, és a tervek szerint újabb sportágakat próbálhatnak majd ki ingyenesen a nyíregyháziak.

Dankó László