Pezsgő élet a kulturális központban

Egyik nap óvodás csoportok örömteli zsivalyától hangos a kulturális központ folyosója, míg máskor nyugdíjasok, neves szakmai előadók és a médiában is jól ismert személyiségek tűnnek fel az épületben. Az érdeklődők találkozhattak már itt a népszerű újságíróval, Vujity Tvrtkóval, tombolhattak Kovács Kati, a magyar könnyűzenei élet legendás alakjának koncertjén, de vendég volt többek között a Mystery Gang, a Kávészünet Együttes és a gyerekek kedvence, az Alma Együttes is. A felújított épület átadása óta – noha még csak alig négy hónap telt el – már több ezren fordultak meg falai között, egy-egy programra ellátogatva. Az idei évnek pedig még koránt sincs vége, hiszen a továbbiakban is számos egyedi, különleges és színes előadással, valamint koncertekkel várják majd a városlakókat.

KOMOLY NÉZőSZÁM

Egy látványos táncos produkcióval nyitotta meg kapuit év elején a Váci Mihály Kulturális Központ. A 5 Doors Show tartott nagysikerű bemutatót, ami egyben ősbemutató is volt, hiszen Magyarországon még sehol nem láthatta eddig a közönség.
Mészáros Szilárd, az intézmény igazgatója érdeklődésünkre elmondta, egy világszínvonalú produkcióval szerették volna megnyitni az épületet, ezt pedig a közönség értékelte is, hiszen felállva tapsolták meg a táncosokat. Hangsúlyozta, nagyon örül annak, hogy nemcsak az első produkció volt népszerű, hanem azóta is folyamatosan érkeznek érdeklődők a kulturális központba.

„A régi épület már nem felelt meg a mai kor igényeinek. Szükségessé vált annak felújítása. Kíváncsian jönnek be ide az emberek, és elégedettek is mind az épülettel, mind pedig a programokkal. Számos komoly cég is megkeresett már minket, hogy konferenciákat és továbbképzéseket szeretnének tartani nálunk, ez pedig elégedettséggel tölt el bennünket” – tette hozzá.

NYÁRON IS NYITVA ÁLL

Az épület nyáron is nyitott ajtókkal várja majd az érdeklődőket, nem lesz leállás. Az igazgatótól megtudtam, a jövőben szeretnék a kultúra minden színterét bemutatni. Terveik között szerepel, hogy budapesti színházakat hívjanak meg, teret adva előadásaiknak, még több gyerekeknek szóló előadás lesz, és egyeztetés folyik arról is, hogy a kulturális központ fog helyet adni országos fesztiválnak és tudományos konferenciáknak is. Bízik benne, hogy továbbra is minden városlakó magáénak fogja érezni az épületet.

Bruszel Dóra