Pezsgett a Jósaváros
A hagyományokhoz hűen idén is megrendezték a Jósavárosi Napokat. A programok már pénteken elkezdődtek a helyi művelődési házban, délután kézműves foglalkozás és bábelőadás várta a gyerekeket. Szombaton már a Nyíregyházi Főiskola Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium udvarára várták a vendégeket, ahol egymást érték a színpadon a helyi kulturális csoportok.

Idén 45. alkalommal rendezték meg a Jósavárosi Napokat. A kulturális eseményt a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar majorettjeinek parádéja nyitotta meg. A Gyertyafény Nyugdíjas Egyesület tagjai pedig a spanyol pasodoble tánccal igazi mediterrán hangulatot teremtettek a Nyíregyházi Főiskola Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium udvarán felállított színpadon.
Az eseményen részt vett a városrész mindkét önkormányzati képviselője. Halkóné dr. Rudolf Éva hangsúlyozta, a kétnapos rendezvény a közösség összetartását hivatott erősíteni. Dr. Horváthné dr. Veisz Katalin mindezek mellett kiemelte, a Jósavárosban az elmúlt esztendőben jelentős fejlesztések valósultak meg, amelyek még élhetőbbé tették azt a lakóközösség számára. A rendezvényen köszöntőt mondott Nyíregyháza polgármestere, Dr. Kovács Ferenc is, aki beszédében hangsúlyozta, a városrészt a jövőben tovább kívánják fejleszteni.

 

 További képekért katt ide!

Piszár Tünde

Fotók: Trifonov Éva