Permetezik a ligeteket

A Nyíregyházi Városüzemeltetési és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy július 20-a és 31-e között permetezik a közterületi platán- és hársfaligeteket. A növényvédelmi munkákat a helyszíni ellenőrzések megállapításai, a hársfák levéltetűvel, a platánok csipkéspoloskával történő fertőződésének megakadályozása indokolja. A védekezés azokat a közterületeket érinti, ahol ezek a fafajok megtalálhatók. A permetezéseket a városüzemeltető társaság megbízásából a Tréner Kft. a jármű- és gyalogosforgalom zavartalanságának biztosítása érdekében a késő esti és éjszakai órákban, 23 és 5 óra között végzi.

 

A VEGYSZER EMBERRE ÉS ÁLLATRA NEM VESZÉLYES

 

Horváth Péter, a Tréner Kft. ügyvezetője elmondta, földi géppel dolgoznak, amely nagy nyomással juttatja fel a növényvédő szert a fák lombkoronájába. A platánok poloska elleni védelmével már végeztek, a következő napokban a hársfák levéltetvességének megelőzése következik.

A felhasznált vegyszerek sem az emberi, sem az állati szervezetekre nem veszélyesek. A permetezést követően a fákról lecsepegő növényvédő szer a parkoló járműveken ártalmatlan nyomot hagyhat. A városüzemeltető cég a lakosság megértését és türelmét kéri.

Szoboszlai Tibor