Percről percre Helló Nyíregyháza! – Kövesse folyamatosan frissülő cikkünkben a nap eseményeit

A szezonnyitó és egyben tavaszköszöntő Helló Nyíregyháza! rendezvényt idén kilencedik alkalommal rendezik meg Nyíregyházán, a Kossuth téren.

8:30 ► Ezekben a percekben kezdődik a Városi Ballagási Ünnepség a Városháza Krúdy termében, amelyen nyitányaként a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium kürtös növendékei adnak bemutatót, verset mond Teremi Alexandra, a Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Technikum 12.c osztályos tanulója és Dr. Kovács Ferenc polgármester köszönti a ballagókat. Ezt követően egy népdalcsokorral készülnek a Vikár Sándor Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola Népzene Tanszakos növendékei, majd pedig Ecsedi Noémi diákpolgármester köszöntője után Dr. Kovács Ferenc polgármester Nyíregyháza MJV Önkormányzata nevében átadja a ballagási ajándékokat.

A Városi Ballagási Ünnepségen készült galériáért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)

Zárásként a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium Zenetagozatának duettjét hallgatják meg a résztvevők, az ünnepség a Városháza előtt a lufik felengedével ér véget, s ezzel hivatalosan kezdetét veszi az idei Helló Nyíregyháza! rendezvény.

10:00 ► A Helló Nyíregyháza! alkalmából délelőtt 10 órakor ismét kinyitotta a villamost a Nyíregyházi Városvédő Egyesület, melyet egészen délután 17 óráig kereshetnek fel az érdeklődők, erről itt írtunk bővebben.

10:45 ► A végzős középiskolás diákok délelőtt felengedték a lufikat a Városháza előtt, mindez pedig azt jelképezi, hogy búcsút intettek az iskolának az önkormányzat által szervezett Városi Ballagási Ünnepségen. A már hagyománnyá vált eseményen Nyíregyháza 20 középiskolájából képviselték társaikat a megjelenő, kiemelkedő tanulmányi teljesítményt nyújtó végzősök – osztotta meg bejegyzését Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere hivatalos közösségi oldalán.

12:00 ► A rendezvény keretében vásári forgatag, étel-ital udvar és kölyök sziget várja a Kossuth térre látogatótkat. A Városalapítók szobra körül a gyermekeket különböző játékok, akadálypályás csúszda, játszóház, gyermek körhinta és euro jumping, az OTP előtti területen pedig gyermekfoglalkoztató várja.

A Helló Nyíregyháza! délelőtti programjairól készült galéria a képre kattintva érhető el! (Fotó: Trifonov Éva)

A civil szervezetek bemutatókkal, kreatív és kézműves foglalkozásokkal kapcsolódtak a programhoz a délelőtt folyamán. A színpadon délelőtt a Szatmárnémetiből érkezett Limerence Zenekar és a Röpike Néptánccsoport lépett fel és a helyi civil szervezetek, tánciskolák, néptánccsoportok produkciói voltak megtekinthetőek.

Még több képért kattintson a fotóra! (Fotó: Szarka Lajos)

16:00 ► Az esős idő ellenére is rengetegen érkeztek a Kossuth térre a délutáni koncertekre, 15 órától Alee szórakoztatta a közönséget – akivel korábban készült interjúnkat ide kattintva olvashatja el  őt 16 órától a Unique zenekar követte, a késődélutáni folytatásban pedig 17 órától érkezik Csordás Tibi, 18 órától indít a Hősök DJ szett, végül pedig 19 órakor Paulina koncertjével zárul a 2022-es Helló Nyíregyháza!

Kapcsolódó galéria

Helló Nyíregyháza! - délelőtti programok