Példaképek közelről – Csütörtök délután folytatódott a programsorozat

Dr. Szabó Tünde olimpiai, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes úszó, szakedző, kormánybiztos és országgyűlési képviselő volt a „Példaképek közelről” elnevezésű program legutóbbi vendége. Az AQUA Sport Egyesület három éve indította el sorozatot, amellyel motiválni próbálják a gyerekeket.

Nyíregyháza komoly példaképe Dr. Szabó Tünde, mind a sportolói mind a civil életben is sok mindent elért – hangzott el a legutóbbi Példaképek közelről rendezvényen. A város országgyűlési képviselőjének rengeteg titulusa van, az előző ciklusban sportért felelős államtitkár volt, most kormánybiztos, de mellette ügyvéd, sportjogi és egészségügyi szakjogász is. Nyíregyházán kezdte sportolói karrierjét, majd olimpiai, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes úszó lett. Az AQUA Sport Egyesület tagjai Szabó Tünde életpályáját ismerhették meg csütörtök délután.

Mindenki sportoljon

A mai világ már tényleg arról szól, hogy hogyan tudjuk ott tartani a sportágban gyerekeket, a délutáni szabad foglalkozásokat hogyan tudják úgy megtartani a szakemberek, hogy tényleg azt válasszák a gyerekek. Rengeteg sportág van, a sportágválasztók elindultak, mindenki verseng a gyermekekért és ezért is fontos, hogy elmondjuk nekik a mi történetünket, kérdéseket megfogalmazhatnak és szembesüljenek azzal, hogy sosem volt könnyű az élsport. Persze nem mindenkiből lesz világklasszis és nem is ez a cél, hanem az a cél, hogy mindenki sportoljon és mindenki lehetőséget kínáljunk arra, hogy bármelyik sportágat tudják űzni.” – nyilatkozta dr. Szabó Tünde, olimpiai, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes úszó.

Tanulás és sport

A sportegyesület három éve indította el a programsorozatot, hogy ezzel is motiválják a gyerekeket. A tanulás és az élsport összhangját is próbálják hangsúlyozni a résztvevőknek.

Meg tudjuk mutatni ezeknek a gyerekeknek testközelből, a Példaképek közelről programon keresztül, hogy azok az emberek, azok a sportolók, akik innen vagy az ország más részéről származtak, mire vitték, milyen kitartással, amellett, hogy jól tanultak és a civil életben is megállták a helyüket.” – mondta Szakács Roland, az AQUA SE elnöke.

Nyári tábor

Az AQUA SE öt héten át tábort is szervez a gyerekeknek a nyári szünetben, a mostani már a harmadik hét volt. Egy-egy turnusban nagyjából 120-130 érdeklődőt fogadnak. Állatkert látogatás, edzések, oktatások és csapatjátékok várják őket hétről hétre a közösségépítő táborban. A sportegyesület toborzása majd szeptemberben kezdődik, bíznak benne, hogy a táborozó gyerekekkel is találkoznak majd újra ősszel.