Példaképek a futballpályán – Megrendezték a második fórumot

Az elmúlt pénteken a 2017/18-as tanévben a 2. fórumot szerveztem, ahol  ahogy a címből is kiderül  futballal kapcsolatos beszélgetésre gyűltünk össze.

Ujvári Máté műsorvezető, Szatke Zoltán futballista és Medve Norbert játékvezető voltak a meghívott vendégek, a nézőközönség száma 60 fő volt. A moderátor jómagam volt.

Kállai Éva munkatársnőm készítette a nagyon szép focival kapcsolatos dekorációt, a gyerekek segítettek berendezni az ebédlőt, több felnőtt segített az előkészületben. 17 órakor elkezdődött a fórum, egy rövid bevezetőt tartottam, utána pedig záporoztak a kérdések. Sok kérdést tett fel a közönség az utánpótlásképzéssel és a videobíró bevetésével kapcsolatban, Zoli játékos és edzői pályafutásával kapcsolatban. Továbbá Máténak milyen élményei voltak műsorvezetéssel és kommentálással kapcsolatban, Norbi pedig miért lett játékvezető és hogyan él meg 1-1 mérkőzést.

Fél 7 közeledtével a számtalan kérdés után lehetőség volt fotózkodni a vendégekkel és autogramot is osztottak, melyet a gyerekek és a felnőttek is egyaránt élveztek. Háromnegyed 7-kor a foci gyakorlati részét csodálhattuk meg, amikor a tornateremben az alsós gyerekek és a felsős gyerekek is alkottak 2 csapatot. Az izgalmas mérkőzéseken a játékvezető természetesen Norbi volt, a kommentátor Máté, Zoli pedig játszott a mérkőzéseken.

Látszott, hogy mindenki mennyire élvezi, milyen jó a hangulat.

Köszönöm a vendégeknek, hogy elfogadták a meghívásomat, eljöttek és megosztották tapasztalataikat. Úgy gondolom, sok élménnyel, sok értékes gondolattal gazdagodtunk.

 

Roma Ádám pedagógus, szervező