Példaértékű! – Sokat tettek Nyíregyháza fejlődéséért a Közgyűlésen díjazottak

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése kimagasló tevékenységéért, megbecsülése és tisztelete jeléül a „Vállalkozók Nyíregyházáért” Egyesület részére a „Nyíregyháza Város Nívódíjat” adományozza.

A Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület olyan nyíregyházi kis- és középvállalkozókból alakult 6 évvel ezelőtt, akik már két-három évtizede meghatározó szerepet töltenek be a város gazdasági-társadalmi életében.
Az egyik alapgondolat az volt, hogy a különböző területen, de ugyanazon a piacon dolgozó lokálpatrióta üzletemberek jobban megismerjék egymást és szolgáltatásaikat. Másrészt, szerettek volna közösen tenni Nyíregyháza fejlődéséért és külön-külön szponzorálták a tehetségeket is.

Az elmúlt esztendőben a karitatív tevékenység része volt az adventi ételosztás a rászorulók részére, a számos kórházi támogatás, alapítványi támogatások és a Városbál jótékony céljaihoz való hozzájárulás.
Példaértékű tevékenységük és hozzáállásuk mintaként szolgálhat a város lakói, és a mások számára egyaránt.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése kiemelkedően magas színvonalú szakmai tevékenységéért a „Nyíregyháza Városért Bencs Kálmán díjat” 3 személy részére adományozza.

Balázsi Ildikó 1987-től a nyíregyházi Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság alkalmazásában dolgozott. Területi védőnőként mindig felelősségteljesen és lelkiismeretesen látta el munkáját. Példás és kiemelkedő szakmai tevékenységének elismeréseként előbb Nyíregyháza Város vezető védőnőjeként, majd 2006-tól Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye vezető védőnőjeként látja el feladatait. Munkája mellett részt vesz a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának Védőnő Szakán a jövő védőnőinek képzésében. Kiemelkedő szakmai tudása és odaadó gondoskodása jelentős mértékben hozzájárul a gondozottak magas színvonalú védőnői ellátásához, a védőnői szakma jó hírének és megbecsülésének növeléséhez.

Lendvai Zoltán az Aranykor Nyugdíjas Klub vezetője és a Szent István Nemesi Rend Első Alapítványának egyik alapító tagja. Alapítványi munkájával számtalan határon túli szervezetet segített az elmúlt években. A renden belüli közösségi tevékenység szellemében rendszeresen támogatást és segítséget nyújt rászoruló, nehéz sorsú családoknak. Az alapítvány és az Aranykor Nyugdíjas Klub közösen, pályázati forrásból és gyűjtésből többször is segített a rászorulóknak. Meghatározó szerepet tölt be a klub életében. Családapaként és nagyapaként, lelkiismeretességével, odaadásával és segítőkészségével példát mutat a klubtagok és a környezetében élők számára is.

Rácz Erika nyíregyházi születésű, Nívódíjas moderntánc pedagógus, balettmester. Huszonkilenc évvel ezelőtt alapította a ma 140 tagból álló RE-flex Moderntánc Stúdiót, amelynek tulajdonosa és művészeti vezetője. Számára a tánctanítás nemcsak a mozdulatok megtanítása, ennél sokkal több, hiszen egyfajta esztétikus testképzést, az egészséges életmód előtérbe helyezését és kitartásra nevelést jelent. Példaértékű pedagógusi tevékenysége, valamint Nyíregyháza kulturális életéért végzett sok évtizedes szakmai munkája elismerésre és megbecsülésre méltó.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármestere elismerése és megbecsülése jeléül a Bencs László Emléklapot 5 személy részére adományozza.

Áts Zoltán a Móricz Zsigmond Színház egyik alapító tagja, 1981 óta tagja a színháznak, 1989 óta fővilágosítói minősítésben. A városi rendezvények rendszeres közreműködője. Munkájával segíti a Cantemus kórus és a Nyírség Táncegyüttes fellépéseit is, közreműködik a szabadtéri rendezvényeken, előadásokon egyaránt. Megbecsült munkatársa a színháznak. Munkájában pontos, megbízható, aki egyszerre tekintélyt sugárzó, szakmailag széles körben elismert, ugyanakkor empatikus és humánus beállítottságú vezető.
Munkája, szellemisége, életpályája méltán vívta ki a tiszteletet és az elismerést, a fiatal generációk számára példaképként szolgálhat.

Hajdú Ágota Ibolya 2000 óta tanít a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában, ahol az ő nevéhez fűződik a népzenei együttes, a citerazenekar, és az énekcsoport meglapítása. Kiváló pedagógusként és az egyéni fejlesztésben is élen jár. Kiemelkedően eredményes, sokrétű munkájának bizonyítéka a citerás és énekes diákok által elért számos országos, nemzetközi siker. Hiteles közvetítője a zenei néphagyománynak, fellépője megyénk kulturális rendezvényeinek. Szakmai tevékenysége példaértékű a népzenei mozgalomban, és az oktatásban részt vevők számára is.

Szabó Edit 1983 óta a Nyíregyházi Sipkay Barna Szakközépiskola nevelőtestületének meghatározó tagja. Szakmai fejlesztő teamek aktív szereplője volt a szakképzés megújításának során a vendéglátó szakképesítéseket érintően. Vendéglátó munkaközösség-vezetőként részt vett kollégáinak szakmai támogatásában, és a közalkalmazotti tanács tagjaként segítette az iskolai dolgozók érdekképviseletét is. Mindig pontosan, lelkiismeretesen végezte oktató-nevelő munkáját. Pályája során a hivatástudat, elkötelezettség és a folyamatos szakmai megújulás jellemzi, kiérdemelve ezzel diákjai és pályatársai tiszteletét és elismerését.

Szabóné Mercs Éva 1993 óta dolgozik a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központban, mint szakápoló. Kiemelkedő szaktudásával és felkészültségével, munkáját mindig precízen, becsületesen végzi. Kiváló empatikus és kommunikációs készségének köszönhetően a gondoskodására bízott idős emberek hamar a szívükbe zárják, bizalmukba fogadják. Tevékenységét folyamatosan az idős emberek iránti odaadás, tapintat, türelem, tisztelet és segítőkészség jellemzi. Kedvességével, őszinteségével méltán érdemelte ki az ellátottak és a hozzátartozóik szeretetét, szaktudásával pedig a kollégák tiszteletét.

Veres Mihály Lászlóné 1991 óta dolgozik gondozónőként. Pályakezdő munkatársait tapasztalataival és szaktudásával igyekszik segíteni. Munkája során elméleti tudásával és rendkívüli személyiségével segíti és támogatja a rábízott idős emberek fizikai és mentális gondozását, gondoskodva az ellátásukról. Pályafutása alatt számos képzésen és tanfolyamon vett részt, hiszen mindig igyekezett tudását az adott kor elvárásaihoz aktualizálni, fejleszteni. A gondozói tevékenységet mindig pontosan, felelősségteljesen, lendületesen végzi. A rábízott feladatokat lelkiismeretesen és maradéktalanul teljesíti. Lendülete, tenni akarása közel 30 éve töretlen, kiérdemelve ezzel a gondozottak szeretetét és környezetének tiszteletét.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármestere elismerése és megbecsülése jeléül a Bencs László Emlékérmet Bozorády Kriszta részére adományozza.

Bozorády Kriszta 2007 óta az Emmaus Evangélikus Szeretetotthon intézményvezetője. Célja és fő tevékenysége ez idő alatt az volt, hogy a gondozottak a lehető legjobb ellátásban részesüljenek. A rend és a szervezettség betartásával és betartatásával mindezt úgy valósítja meg, hogy mindennapjaikat, tevékenységüket áthassa a keresztény lelkiség. Szoros kapcsolatot ápol a gondozottakkal és azok hozzátartozóival és mindig kellő figyelmet fordít a különböző szakterületen dolgozó munkatársakra. Ez a határozottság és segítőkészség, a lelkiismeretesség, a figyelem és a gondoskodás jellemzi munkáját, és tevékenységét, kiérdemelve mindezzel környezete tiszteletét és elismerését.


Minden díjazottnak szeretettel gratulálunk!

(További képekért kattintson a fotókra!)