Pedagógus Oscar-díj nyíregyházi tanárnak

Az elmúlt héten rendezte meg a Modern pedagógus című konferenciát a neteducatio.hu a fővárosban. Az eseményen találtak gazdára a Pedagógus Oscar-díjak is. Általános iskola kategóriában Roma Ádám, a Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor tagintézményének fizikatanára, lelkiismeretes osztályfőnöke vehette át az elismerést. Mint elmesélte, az egyik kolléganője jelölte a díjra. A verseny az interneten zajlott, az első fordulóból hárman jutottak tovább, majd a díj az övé lett. Számára az igazi elismerés a gyerekek, szülők és az ismerősök pozitív visszajelzése. Szerinte a díj akkor lesz igazán értékes, ha folytatja a megkezdett munkáját.

 

JÓ HÍRÉT VISZI AZ ISKOLÁNAK

 

A Pedagógus Oscar-díj Nyíregyházára került, ez az elismerés fontos és jó hírét viszi a Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor tagintézményének is. Bajnai Kornél tagintézmény-vezető elmondta, büszke a munkatársa eredményeire, aki azon dolgozik, hogy a gyerekek minél jobban érezzék magukat az iskolában, ez a közösségépítés valóban elismerést érdemel.

Roma Ádám az osztályfőnöki órákra neves vendégeket hív, akik követendő példaként szolgálhatnak a tanulók számára, az órák közti szüneteket is a diákjaival tölti. Szívügyének tekinti a fogyatékkal élő gyerekek integrálását, bringás egyesületet alapított, családi programokat, túrákat szervez.

Szoboszlai Tibor