Parkolás úton – útfélen és „zöldön”

– Nyíregyházán, az Ószőlő utca elejéről – Sarkantyú utcai csomópont – több bejelentés is érkezett hozzám az utóbbi időszakban. A városlakók gyakorta panaszkodnak arra, hogy a játszótér közvetlen közelében, a parkosított terület zöldfelületén állnak meg az autósok gépkocsijukkal – kezdte a tájékoztatást a városgondnok, aki ezúton is felhívja a figyelmet arra, hogy zöldfelületen járművel közlekedni és parkolni szigorúan tilos és büntetést von maga után. Hozzátette, szintén problémát jelent, hogy az autósok a járdákon és a nyitott kerékpársávokon is képesek megállni. Ezzel zavarják az ott elhaladók közlekedését és veszélyeztetik azok biztonságát is.

 

MEGERŐSÍTETT SZOLGÁLAT

 

Bordás Béla elmondta, a jó idő beköszöntével egyre több fiatal fordul meg esténként a köztéri parkokban, játszótereken, ahol a bulik után eldobálják az üvegeket, műanyag palackokat, de gyakran megismétlődik az is, hogy kitörik buszmegállók üvegtábláját, a szemetes­sze­lencék tartalmát pedig kiborítják. Ezek megakadályozása érdekében a nyáron tervezhetően a polgárőrség meg fogja erősíteni a hétvégi szolgálatát és a rendőrséggel közösen kiemelt akcióik lesznek. A munkában a Közterület-felügyelet is részt vesz majd, akikkel együtt azon fognak dolgozni, hogy a közrendet és közbiztonságot fenntartsák.

 

TILOS A LOMOT ELVINNI!

 

A tájékoztatás során azt is megtudtuk, hogy a hétvégi lomtalanítás során is megerősített szolgálat lesz érvényben. – Arra kérem a városlakókat, hogy a hétvégi lomtalanítás során a zöldfelületre ne pakolják rá a lomokat. A lomhulladékot a közterületen úgy kell elhelyezni, hogy a jármű- és a gyalogosforgalmat ne akadályozza és a szállítójármű részére jól megközelíthető legyen, ne károsítsa a növényeket és ne okozzon balesetet. Érdemes arra is figyelni, hogy tilos a guberálás, aki eltulajdonítja a házak, lakások elé kitett tárgyakat, az eljárás alá vonható – tette hozzá a városgondnok.