Parkfürdő – Sportközvetítésekben és programokban gazdag nyári szezon

Már a koradélutáni órákban megtelt szerdán a Parkfürdő termálmedencéje, ahol az idei év újdonságaként egy 15 négyzetméteres LED-falon nézhetik a fürdővendégek a foci Eb és az olimpia napközbeni eseményeit. Szerda este a magyar válogatottért szurkoltak a vendégek, de túl ezen számos programot tartogat még a nyári szezon.

Június elsején hivatalosan is kitárta kapuit a sóstói Parkfürdő, az idei nyitás egyik újdonsága egy 15 négyzetméteres LED-fal a termálmedencéknél, amelyen a foci Eb és az olimpia napközbeni eseményeit nézhetik majd a fürdőzők. Már a szombati meccsek idejére is megteltek a medencék, szerdán pedig izgatott hangulatban várták a fürdővendégek a magyar válogatott mérkőzését.

– A korábbi években még nem volt erre példa, sőt akár országos szinten is, ha nem is egyedülálló, de mindenképpen ritkaságnak számít, hogy valaki a medencéből szurkolhasson a magyar válogatottnak, illetve az összes csapatnak. Egyébként nemcsak az Európa-bajnokság alatt, hanem majd az olimpia alatt is fogjuk közvetíteni a sportmérkőzéseket, úgyhogy várunk szeretettel minden vendéget, akik érdeklődnek eziránt – emelte ki Matavovszky Dániel, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

Este 6 órakor kezdődött a magyar-német válogatott mérkőzés a labdarúgó Európa bajnokságon. A szurkolók az első félidő után még reménykedtek a magyar győzelemben, a németeknek megadott első gólról viszont a nyíregyháziaknak is megvolt a véleménye.

– Én szerintem a németek azok nagy tudású focisták és régen is így volt mindig, hogy kellemes meglepetést okozott mindenkinek, amikor az utolsó percekben is gólt tudtak rúgni. Sajnálom, hogy a magyarok most vesztésre állnak, de szívből kívánom nekik, hogy sikerüljön kiegyenlíteni, győzni, de nem sok reményem van hozzá – mondta el a helyszínen egy szurkoló, Opra János.

Végül a győzelem nem sikerült, még az egyenlítés sem, de a szurkolók ennek ellenére is végig drukkoltak a magyar válogatottnak a termálmedencéből. A LED-fal pedig nem az egyetlen újdonság az idei évben, hiszen a Parkfürdő megújult, tágas parkolójában 283 kijelölt parkolóhely várja a fürdővendégeket, a korábbi füves, homokos területen lévő fákat megőrizték, és ültettek 85 facsemetét is. Kiváló szolgáltatási színvonala miatt a sóstói Parkfürdő a legmagasabb, ötcsillagos minősítésű strand, ahol gyermekmedence, vadvízi sodrófolyosó, hatalmas családi medence, és több nagysebességű óriáscsúszda is található. A csodás virágligetek, az óriástölgyek, és a simogató, hatalmas pázsitfelületek már önmagukban egyedülállóvá teszik a Parkfürdőt, de itt található Magyarország legnagyobb vízi koktélbárja is. A nyár során pedig programokból sem lesz hiány.

– Hétvégente animációs programokkal várjuk a vendégeket, de hétköznap is lesz minden nap aqua-zumba. Van egy együttműködésünk a Sóstói Múzeumfaluval, a múzeumpedagógusok érkeznek hozzánk szombatonként és népi kézműves foglalkozásokat tartanak a vendégeknek. Lesz két nagy rendezvényünk, amiről majd később szeretnénk tájékoztatást adni, illetve ezen kívül kéthetente éjszakai fürdőzéseket szervezünk az Élményfürdőben. A korábbiaktól eltérően itt igyekszünk kicsit színesebb zenei kínálatot felvonultatni az eddigiek mellett. Most például egy élőzenés koncertünk volt már az előző alkalommal, és hasonlóan vegyes zenei kínálatot fogunk majd biztosítani a nyár során – tette hozzá a vezérigazgató.

Számos újdonsággal várja tehát a vendégeket a sóstói Parkfürdő, több programnak is helyszínt ad majd a méltán közkedvelt fürdő a nyár során, Matavovszky Dániel vezérigazgató előzetesen annyit elárult, idén sem marad el a Strandfoci Bajnokság, a Sóstó Serfeszt és az Extreme Trail akadályfutó verseny.