Parkerdő Nyíregyházán – A Pazonyi tér is megújul idén

A Zöld város kialakítása program keretében 1,2 milliárd forintból szépülnek és újulnak meg a város terei, parkjai, közterületei. A városlakók által már birtokba vett, sőt megkedvelt Benczúr és a Bessenyei tér után a Pazonyi tér következik, melyről kedvezően nyilatkoztak a kivitelezők. A mostani látvány szerint térburkolat kerül a salakos gyalogutak helyére.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Kohut Árpád

Ahogy Soós Tibor, a NYÍR-SL Kft ügyvezetője nyilatkozott:

A munkálatok kora ősszel kezdődtek. A kedvező időjárásnak köszönhetően ütemterv szerint haladunk. A térburkolatok nagy részét már megépítettük. Most már a növényültetések következnek és a tereprendezés. A munkákkal még a hideg idő előtt, idén szeretnénk végezni.

A tervekben szerepel a tér Selyem, illetve Sarkantyú út felőli szakaszának átrendezése is. Előbbi helyen pihenőövezetet alakítanak ki, az út túloldalán pedig további fákat, fasorokat, cserjéket ültetnek, száznál is többféle növényt a gyalogösvények mentén, a tér felújítása kapcsán.

Új burkolatokat kap a tér, padokat fogunk kihelyezni, illetve a növényállomány is megújul. Maga ez a programelem 75 millió forintos csomag, de a következő évben további zöldfelületek is meg fognak újulni. A Bujtosi Városrész megújítása, ugyanezen program keretében jövő évben várható.

– fogalmazott Pató István, a Nyíregyházi Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési- és Városüzemeltetési Osztályának vezetője.


További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Kohut Árpád

Az Arany János utcán még idén végeznek a zöld felület frissítésével. A földmunkák után az öntözőrendszert telepítik, majd a növények is földbe kerülnek a kemény fagyok előtt.

 

Matyasovszki Edit