Parancsnoki ellenőrző gyakorlat Nyíregyházán
A Korzó Bevásárlóközpontban parancsnoki ellenőrző gyakorlaton vettek részt a nyíregyházi hivatásos tűzoltók.

Az elmúlt hetekben mindhárom szolgálati csoport helyismereti foglalkozás keretében megismerte az üzletközpont sajátosságait.

A szerdai parancsnoki ellenőrző gyakorlat keretében egy feltételezett helyzetben kellett az elsajátított ismereteket végrehajtani, ahol a létesítmény egyik üzletének a raktárhelyiségében elektromos zárlat miatt keletkezett tűz, a beépített oltóberendezés meghibásodott, az ott dolgozók a közműveket kizárták.

A gyakorlaton az állomány elsőként mentési csoportot alakított, akik egy védősugár fedezete mellett teljes légzésvédelemben a bent rekedt dolgozók felkutatására indultak, miközben a további rajok több oltósugarat is szereltek, az épületen kívül pedig a gépezetes tolólétra segítségével a magasban egy vízágyú is készen állt az oltásra.

[REKLAM]

A parancsnoki ellenőrző gyakorlat célja a létesítmény területén a rajok együttműködésének és a dolgozók begyakoroltatása, valamint az elsajátított elméleti, szerelési ismeretek gyakorlati alkalmazása volt.

A feladatok végrehajtását a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője, valamint a nyíregyházi tűzoltóparancsnok ellenőrizte és Toldi András tű. őrnagy megfeleltre értékelte.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság