Parádés játék után győzelem Újpesten!

A szezon utolsó mérkőzését vívta Budapesten az A’ Stúdió Futsal Nyíregyháza az élvonalban. Az már korábban eldőlt, hogy mind a házigazda Újpest FC-220 Volt és a Stúdió is a következő szezont is az NB-I-ben kezdheti. 

A mérkőzés elején egyik csapat sem tudott nagyobb helyzetet kialakítani, a mieinknél Kovács G. lőtt mellé, majd Maneca passzából Varga próbálkozását hárította bravúrral a lilák kapusa. Több lehetősége volt a Stúdiónak, ám Ladányi bombája is elkerülte a kaput. A játékrész felénél Kovács E. lőtt éles szögből, ezt is fogta Vámosi. Gyors kontrákat vezetett a Nyíregyháza, Lakatos L. és Kovács G. is helyzetbe került, a másik oldalon pedig Horváth lőtt mellé. A 15. percben aztán megszerezte a vezetést a Stúdió, Caique ívelte előre a labdát, Varga Dániel pedig a kapuba lőtt, 0-1. A középkezdés után szinte azonnal jött a második találat, Caique szerzett labdát, és az üres kapuba emelt félpályáról, 0-2. Klacsák a kapufát találta el, majd szépített az Újpest, Horváth passzába Maneca ért bele, és a saját kapunkba gurult a labda, 1-2. Több gól nem esett az első félidőben, így előnnyel vonulhattak a mieink pihenőre. 

Parádésan indult a második félidő! Kovács Gergő szerzett labdát a bal oldalon, majd három lépés után kilőtte az alsó sarkot, 1-3. Alig több mint egy perc telt csak el a játékrészből, amikor jött a negyedik! Egy szöglet után kipattant a labda, Kovács Róbert pedig a kapuba bombázott középről, 1-4. Potyogtak a gólok, Horváth Benedek célzott pontosan egy sarokrúgás után, 2-4. Ladányi Dávid sem akart kimaradni, jobbról, az oldalvonal mellől lőtt hatalmas gólt, 2-5! Maneca tesztelte kétszer a kapust, nagyokat védett az újpesti hálóőr, a másik oldalon pedig Horváth hagyott ki egy ziccert. Szabolcsi fogott biztosan néhány lövést, így nem változott az eredmény pár másodpercig. A 29.percben viszont Kovács Erik fantasztikus labdát adott a bal oldalról Lakatos Lászlónak, aki megszerezte a Stúdió hatodik találatát, 2-6! Azonnal jött a szépítés, Klacsák passzolt a kapuba középről, de Ladányi Dávid remek passza után Maneca is betalált, 3-7.

És még nem volt vége, Maneca csípett el egy átadást, és az üres kapuba gurított saját térfelünkről, 3-8. Kovács E. a kapufát találta el öt perccel a meccs vége előtt, majd kisbüntetőből szépítettek a lilák Harnisch révén, 4-8. Több gól nem esett, az A’ Stúdió Nyíregyháza remek játék után győzelemmel zárta az idényt! 

Újpest FC-220 Volt – A’Stúdió Futsal Nyíregyháza 4-8 (1-2)

Újpest: Vámosi, Klacsák, Horváth, Östör, Harnisch

Csere: Tyukász, Gréczy, Balogh, Szieber, Szeghy, Suscsák, Horváth, Kinics, Lipl

Vezetőedző: Németh Péter

Nyíregyháza: Szabolcsi, Ladányi, Varga, Gyügyei, Maneca

Csere: Petró, Hegyes, Krajnyák, Kovács R., Kovács G., Urr, Caique, Kovács E., Lakatos

Vezetőedző: Lovas Norbert