Parádés farsang a városmajori óvodában

Már az óvoda bejárata előtt is hallatszott a jókedv és nevetés, ami a délelőtt során még inkább a tetőfokára hágott. A városmajori óvoda gyermekei különleges és egyedi maskarákba bújtak, így búcsúztatták a telet.


HETEK ÓTA A FARSANGRA KÉSZÜLTEK

 

A nyíregyházi óvodások számára izgalommal telt a várakozás időszaka. A farsang minden évben a legkedveltebb napjaik közé tartozik, gyakran már hónapokkal előtte megtervezik minek fognak beöltözni. A dekorációs elemek nagy részét is a gyerekek készítették, álarcot színeztek, maszkot festettek – ezekkel díszítették az öltözőket és a csoportszobákat.

 

A HERCEGNŐKTŐL DARTH VADERIG

 

A dekorációtól és a kellékektől csak a jelmezek választéka volt színesebb. Tündérek, kalózok, szuperhősök és dzsungellakó állatok lepték el az óvodát, de a tavalyi évben népszerűvé vált mesék és filmek szereplőivel is találkozhattunk. A nagycsoportos Kutykó Hanna Sofia hercegnőnek öltözött, hiszen elmondása szerint ő a kedvenc mesehőse, barátnője, Hídvégi Eliza pedig névrokonát, a Jégvarázsból ismert Elzát játszotta el.

[REKLAM]

Balogh Ádám már nagyfiúnak érezte magát, így a filmek világából választott maskarát, Darth Vadert testesítette meg – és a játék lézerkardját sem hagyta otthon. Páll Olivér kedvencei az állatok és a dzsungel, így az őserdő királyának, az oroszlánnak a bőrébe bújt.

 

JÁTÉKOS VERSENYEK, TÁNC ÉS TOMBOLA

 

A csoportszobákban tartott jelmezbemutatók után számos izgalmas játék és verseny várta az óvodásokat. A Pillangó csoport kedvence a lufi-futball és tojásfutás volt, míg a Nyuszisok a tejszínhabevő versenyben remekeltek. Népszerű volt a seprűtánc, a szörpivó verseny, a kocsihúzás és az újságpapír-tánc is – na meg a kihagyhatatlan székfoglaló. A farsangi dalok közül Gryllus Vilmos Maszkabáljára ropták a legtöbben a táncot, de az Itt a farsang áll a bál, és napjaink slágerei is felcsendültek. A vidám hangulatot finom ropogtatnivalók koronázták meg, és a várva várt tombolasorsolásról senki sem távozott üres kézzel.

Szöveg és fotók: Farkas Fanni