Pancsi bohóc varázsszemüvegen keresztül figyeli a karanténban lévő gyerekeket
Pancsi bohóc lufit is hajtogat, amit online bárki megtekinthet
Pancsi bohóc varázsszemüvegen keresztül figyeli a karanténban lévő gyerekeket

Pancsi bohóc vigasztal, ha szomorúak vagyunk és megnevettet, amikor szükségünk van rá. Rendszerint Meseországba invitálja meg közönségét, piros orr nélkül, énekkel, zenével, tele bájjal és mosollyal, immáron nyolc éve. Több tucat gyerekkel foglalkozik hetente, gyerekprogramok, születésnapok gyakori szereplője, a vírus kirobbanása óta azonban szigorúan csak virtuálisan.

Csordás Anikó évekkel ezelőtt, gyermeke születése után döntötte el, hogy bohóc szeretne lenni. Ennek az előzményéhez tartozik, hogy a terhessége nagyon komplikált volt, mikor azonban sikerült egészséges babát a világra hoznia, elhatározta, hogy ezt meg akarja hálálni a sorsnak, méghozzá úgy, hogy elkezd bohócként a kórházakba járni. Végül ebből az lett, hogy a mindennapjai részévé vált a bolondozás, rendezvényekre, születésnapi zsúrokra is jár, ez lett a hivatása, és már a főállása is.

Bevezette a napi tornát

A koronavírus járvány miatt azonban nincsenek rendezvények és a gyerekeket sem látogathatja. Önkéntes karanténba vonult és onnan mozgatja meg a kicsiket.

Váratlanul érintett engem is a jelenlegi helyzet, ami anyagilag is visszaesést jelent számomra és persze lelkileg is nehéz, hiszen nem tudom ugyanazt a színvonalat mutatni a gyerekeknek, nem tudok közel kerülni hozzájuk. Hivatásomat azonban nem akartam szüneteltetni, ezért bevezettem az online napi tornát, ami már negyedik hete működik. Minden nap körülbelül 10:30-tól a Facebook oldalamon interaktív mozgásra hívom a gyerekeket. Folyamatosan próbálom őket ösztönözni, hogy ne adják fel és mivel van egy virtuális varázsszemüvegem is, dicsérem őket, azt érzik, hogy ott vagyok mellettük.

Kísérletek és villámgyors tesztek

Mindezeken túl van, hogy kísérleteket mutatok be, vagy éppen késő délután-este meséket és verseket olvasok, de az is előfordul, hogy ötleteket adok: mit főzzön otthon a család. Olyan recepteket ajánlok fel, amit együtt tud megvalósítani a család apraja és nagyja, ilyen például az amerikai palacsinta, a gofri vagy éppen a villámgyorsan elkészíthető pizza. Azt látom, hogy egyre aktívabbak a szülők és a gyerekek, egyre több szívecskét kapok. Így ha csak virtuálisan is, de újra köztük és velük lehetek…