Pályázatot nyert a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár

 

Megnyerte a könyvtár a Digitális Jólét Program Pontok infrastrukturális fejlesztésére vonatkozó pályázatot, így az intézményben működő eMagyarország pont új nevet kap, Digitális Jólét Program Pontnak fogják hívni. A projekt keretén belül új eszközök is érkeznek hamarosan, 3 laptop, 2 tablet, 2 okostelefon, egy multifunkciós eszköz, beltéri és kültéri wifi, és egy router.

A pályázat részeként vállalnunk kellett bizonyos foglalkozások és rendezvények megtartását, amelyek a digitális kompetenciafejlesztést célozzák meg, különböző célcsoportok elérésével. Ezt majd igyekszünk az év folyamán megvalósítani. Nagyon várjuk, hogy az eszközök megérkezzenek és kitelepítésre kerüljenek. Az olvasóteremben szakképzett e-tanácsadók, vagyis most már Digitális Jólét Program mentorok segítenek az állampolgároknak a különböző programok és pályázatok benyújtásában. Ez továbbiakban is célunk és ezekkel az eszközökkel a későbbiekben még inkább ki tudjuk szolgálni a lakosságot.

– mondta el Tomasovszki Anita a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatója.

A könyvtár a Digitális Szakadékcsökkentés című projektben is részt vesz, ennek keretében két akkreditált képzést indítanak. 18 és 65 év közöttieknek, majd 65 év felettieknek. Utóbbi a Digitális Jólét Program Pont hálózatának lesz a feladata, egy úgynevezett idősügyi program keretén belül. Most zajlik a mentorok kiválasztása a megyében, és az egész ország területén. Január közepétől a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, megyei mentora lett Tomasovszki Anita a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatója. Elmondta, első feladata, hogy a megyében aktívan működő Digitális Jólét Program Pontokat felmérje, koordinálja, és segítse az ott dolgozó mentorok munkáját. Ebben segít az a megyei mentortalálkozó, amelyet március 19-én rendeznek meg a könyvtárban a tervek szerint.

 

Kanócz Rita