Pályázatot indítanak családokat segítő, innovatív megoldásokat nyújtó startupoknak
Pályázatot indítanak családokat segítő, innovatív megoldásokat nyújtó startupoknak

Pályázatot hirdet családokat segítő, okos megoldásokat nyújtó startup vállalkozásoknak az újonnan megalakult, családokat segítő innovatív központ, a Kincs Smart Family Centrum – jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton a családok nemzetközi napján, Budapesten.

Novák Katalin azt mondta: a központ és a verseny célja, hogy a családok megőrizzék hagyományos értékeiket, de közben alkalmazkodjanak a kor kihívásaihoz.

A miniszter szerint a családok életében sok olyan helyzet, szokás, mindennapi rutin van, amelyek során jól jönne egy okos, innovatív megoldás. A központ ezeket az újszerű megoldásokat támogatja, segíti majd – tette hozzá.

Szalai Piroska, a Kincs Smart Family Centrum vezetője a verseny részleteit ismertetve közölte:

augusztus 15-ig olyan magyarországi székhelyű cégek jelentkezését várják, amelyek legalább prototípussal, de akár már piacon megtalálható, a családok életét megkönnyítő termékekkel, szolgáltatásokkal rendelkeznek.

A koronavírus-járvány miatt megváltozott családi feladatokhoz alkalmazkodó megoldásokat fejlesztő cégek előnyt élveznek – mondta.

Hozzátette, hogy pályázni hat kategóriában – társadalmi és közösségi innovációk, e-egészség, a jövő oktatása, okos családi otthonok, családi kassza, zene és kreatív megoldások – lehet.

A verseny három fordulóból áll: a jelentkezés után előszűrést tartanak, az elődöntőbe jutó vállalkozásoknak szeptemberben három percben be kell mutatniuk a terméküket, szolgáltatásukat, majd a kategória legjobbjai bekerülnek a döntőbe, ahol a zsűri választja ki a nyerteseket – ismertette.

Tudatta:

a főnyeremény hatmillió forint, emellett különdíjjal jutalmazzák a legjobb női vállalkozót, és úgynevezett Kincs Smart Family Package-et osztanak ki.

A zsűri tagjai: Novák Katalin családokért felelős miniszter, Hegedűs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója, Jörg Bauer, a Tungsram Csoport elnök-vezérigazgatója, Béres Marcell, a Béres Gyógyszergyár Zrt. innovációs és portfóliómenedzsment igazgatója, Ratatics Péter, a Mol Magyarország igazgatója, Aczél Petra, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora, Böszörményi Nagy Gergely, a Brain Bar alapítója, a Design Terminal vezetője és Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) elnöke.

Fűrész Tünde arról beszélt, a Kincs három éve működik családkutató intézetként, a Kincs Smart Family Centrum indulásával azonban bővül az intézmény tevékenysége: segíti, hogy az innováció és a családok világa egyre szorosabb kapcsolatba kerüljön.

A verseny hozzájárul ahhoz, hogy a családok életében sokkal inkább jelen legyenek a vállalkozások a megoldásaikkal,

és segíti azt is, hogy az üzleti életben a családi értékek is minél inkább megjelenjenek

– mondta a Kincs elnöke.

A versenyre jelentkezni a smartfamily.hu honlapon lehet, ahol további információk is megtalálhatók a pályázatról.

hirado.hu