Pályázati hangversenyen mutatják be tudásukat a Művészeti Szakgimnázium népzenészei

A megye egyetlen művészeti szakgimnáziumában már hagyomány, hogy minden évben, ünnepélyes keretek között bemutatkoznak a különböző tanszakok növendékei. A táncosok és a klasszikus zenészek már túl vannak az idei megmérettetésen, náluk már kézre is került a legjobbnak járó, Universitas gyűrű.

2019. március 7-én, csütörtökön, 11 órától a Búza utcai hangversenyteremben (4400 Nyíregyháza, Búza utca 1-3.) a népzenészek lépnek a zsűri és a közönség elé.

A megmérettetés célja, hogy a tanszak növendékei megmutassák, mit tanultak mestereiktől, oktatóiktól a mögöttük hagyott időszakban. A színvonalas előadásokat követően a zsűri minden évben valakinek átadja Universitas gyűrűt. A legjobbnak járó ékszer egy gravírozott jutalom, amelyben a „Rögös az út a csillagokig” felirat ad további erőt és biztatást a növendékeknek.

Az Universitas gyűrűt Richter Pál, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének vezetője adja majd át annak, akit a zsűri erre a legméltóbbnak talál.

A növendékek ebben az évben is szakmailag ismert és elismert zsűritagok előtt muzsikálnak.

A zsűri tagjai:

Héjja Bella Emerencia, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népi éneket oktató tanára Bolya Mátyás, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem citera és koboz tanára, valamint Mihó Attila, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népi hegedű oktatója.