Pályázati és pénzbeli segítség a civileknek

Kettős céllal szervezték meg a civileknek szóló konferenciát a Váci Mihály Kulturális Központban. A cél az volt, hogy a civil szervezetek vezetői megismerjék a közelmúltban felújított épületet, és lehetőség szerint rendezvényeikkel használják ki tereit. A helyválasztást egyéb szakmai szempontok is befolyásolták.

Elérhetőek a pályázatok

Petneházyné Bugán Magdolna, az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság operatív igazgatója a Nyíregyházi Televízió Híradójának elmondta, a civil szervezetek számára a múlt héten jelentek meg a Nemzeti Összetartozás Kollégiumának a pályázati kiírásai, ezért hívták meg a konferenciára dr. Csizmadia Lászlót, a NEA Tanács elnökét.

További képekért kattintson a fotóra!

Az elnök kifejtette, az elmúlt héten írta ki a NEA a pályázatokat, amelyekre már regisztrálhatnak a civil szervezetek. Hozzátette, a dolog lényege, a működési és a szakmai pályázatokat egyszerre írták ki, amellyel két dolgot értek el. Azt, hogy a civil szervezetek és a szakmai kollégiumok egyszerre tudnak rájuk reagálni. Nyíregyháza önkormányzatának pályázati kiírásai a következő időkben jelennek meg. Ami a civil szervezetek életében igen fontos, hiszen bevételi forrásuk ezekből a pályázatokból jelentősen gyarapodhat.

Nyíregyházának fontosak a civilek

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere a televízió kérdésére elmondta, fontos a városnak, hogy a civil szervezeteknek időben nyújtsanak tájékoztatást. Olyan információkat, amelyek a működésükhöz szükségesek. A polgármester hozzátette, az elmúlt években többször tartottak fórumot a civil szervezetek képviselőinek, amelyek hasznosnak bizonyultak.

Nyíregyháza önkormányzata csütörtökön fogadta el a költségvetést. Az elmúlt évben 25 millió forintra emelték meg a civilek támogatását, ezt az összeget idén is tudta tartani Nyíregyháza. A civil szervezetek vezetői hasznosnak ítélték meg a konferenciát, ahol rengeteg információhoz juthattak.

Lehetőségek az óvodáknak

Szikszainé Kiss Edit, az Eszterlánc Északi Óvoda intézményvezetője rendszeresen részt vesz az ilyen tájékoztatókon, hiszen az általa működtetett kilenc óvodának van egy-egy olyan alapítványa, amelyek működési és szakmai programokra pályázhatnak. Az intézményvezető kifejtette, azért fontos ez, mert óvodapedagógusaik aktívak és ha kellően kihasználják a pályázatok adta lehetőségeket, akkor nevelési és oktatási területen egyre jobban szolgálhatják a gyermekek és a szülők igényeit.

A város pályázatai

A tájékoztatók után a civil szervezetek képviselői jogi tanácsot is kaphattak, majd dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere a város 2015. évi várható pályázati kiírásairól tájékoztatta a megjelenteket.

Mikita Eszter