Pályázat vizeink védelmére – Összesen 260 óvodás és általános iskolás jelentkezett

Figyelemfelhívás a vizek védelmére címmel hirdettek óvodások és általános iskolások részére pályázatot. Rajzokat, PowerPoint bemutatókat és kis videókat várt a Nyíregyházi Egyetem, a NYÍRVV és a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézménye.

A petőfis diákok számtalan lehetőséget kapnak, hogy megismerjék a természetet, már egészen kis korban megkezdik a környezettudatos gondolkodásra és a környezeti, illetve fenntarthatóságra nevelésüket. Az intézmény a NYÍRVV Ökosuli programjának is tagja, amelynek szakmai hátterét a Nyíregyházi Egyetem biztosítja. Ennek előnye, hogy a tanulók érdekes programokon vehetnek részt és olyan helyekre is eljutnak, amiről korábban csak elméletben tanultak az órákon.

Vizeink védelme

A Nyíregyházi Egyetem, a NYÍRVV és a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézménye „Figyelemfelhívás a vizek védelmére” központi témában egy felhívást tett közzé óvodások és általános iskolások számára.

Egy nagyon fontos dolog az, ami a környezetünkben történik mostanság. Látjuk a változó világot, látjuk, hogy szinte elembertelenedik a világ, nekünk mégis meg kell próbálnunk visszajutni a természetbe. Hol kezdhetnénk ezt máshol, ha nem a gyermekeknél. Fontos ez számunkra, nemcsak pedagógusként, nemcsak szülőként, hanem emberként, hogy ismét próbáljunk meg úgy élni, ahogy a természet szeretné” – mondta köszöntőjében Bajnay Kornél, a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézményének vezetője.

260 jelentkező

A felhívás elérte célját, rengetegen jelentkeztek – tette hozzá Bajnay Kornél. Az óvodásoknak rajzpályázatot hirdettek Az óceánok világa címmel, erre 209 alkotás érkezett. Az általános iskolák alsó tagozatos diákjaitól ppt bemutatókat vártak A kék bolygó nyomában felhívásra, erre 46-an jelentkeztek. A felsős ötödik és hatodik osztályosok kisfilmet forgattak, ennek témája a Bujtosi-tó világa volt és öten indultak ebben a mezőnyben. A beérkezett pályaműveket neves egyetemi tanárok és a különböző szakmák elismert szakemberei zsűrizték. Az eredményhirdetést csütörtökön tartották a Petőfiben, ahol a diákok és felkészítőtanáraik vehették át az elismeréseket, majd a megjelentek be is mutathatták alkotásaikat.