Pályázat civil szervezeteknek

Sajtótájékoztató keretében ismertette dr. Ulrich Attila a 2016-os pályázati kiírás részleteit. Nyíregyháza önkormányzata évek óta támogatja a városban tevékenykedő civil szervezeteket. Az idei kiírásban 25 millió forintot osztanak majd szét a pályázók között, emelte ki dr. Ulrich Attila alpolgármester.

 

7 és fél millió a Civil Alapban

 

Az egyik legnagyobb keretet biztosító Civil Alap keretében akár kulturális programokat is finanszírozhatnak az elnyert támogatásból. A támogatásra szétosztható összeg idén 7 és fél millió forint. A tavalyi évben erre összesen 85 pályázat érkezett. A Városfejlesztési és Környezetvédelmi Alap 1 millió 875 ezer forintból gazdálkodik. Tavaly erre 16 civil szervezet nyújtotta be pályázatát. A Közbiztonsági Alapból 2,5 millió forintra, a Szociális és Egészségügyi Alapból pedig 7 és fél millió forintra számíthatnak a civilek.

 

Aktivitás 2015-ben

 

A Városfejlesztési és Környezetvédelmi Alapra 2015-ben 16 pályázatot nyújtottak be, a Szociális- és Egészségügyi Alap keretében pedig 117 civil szervezet igényelt támogatást.

 

Határidő: március 29.

 

A pályázatok beadási határideje március 29-e, kivételt képez ez alól a Szociális és Egészségügyi Alap, amelyre majd az adventi időszakba nyújthatják be pályázataikat az érintett civil szervezetek. A kiírás feltételrendszere a nyiregyhaza.hu weboldalon elérhető, illetve letölthetők azok a dokumentumok is, amelyeket be kell nyújtaniuk. A döntésre az április 28-ai közgyűlésen kerül sor.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)