Pályán a középiskolások - az Aréna-Tusa második napján is sokan sportoltak

 Az általános iskolások után a középiskolások számára rendezték meg az Aréna-Tusát. Ezúttal is kosárlabdában, röplabdában, minifociban, sakkban és asztaliteniszben mérték össze erejüket a csapatok. A szabályok értelmében csapatonként csak egy igazolt versenyző lehetett, a többiek csak az iskolában mozognak. A szervezők abban bíznak, sok fiatal kezd el rendszeresen sportolni.

- Fontos, hogy a diákok lássák, hogy a telefonok, és számítógépek virtuális világa mellett a valóságban hogyan lehet sportolni, milyen amikor igazi csapattársakkal játszunk együtt. Remélem a jövőben sok fiatallal találkozhatunk, akik rendszeresen sportolnak Nyíregyházán - mondta Hornyák Enikő sportreferens.

A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Nyíregyháza önkormányzata is támogatta. A középiskolásokat nehéz rávenni, hogy a sportoljanak, egy-egy ilyen lehetőség pedig jó alkalom arra, hogy megismerkedjenek a sportágakkal. A város ezért is szervez gyakran hasonló eseményeket.

- A középiskolák hozzászokhattak, hogy Nyíregyházán sok sportesemény van. Abban bízunk, ha megmutatjuk nekik a Continental Arénát és itt mozoghatnak, az ösztönzőleg hat rájuk, és elkezdenek rendszeresen sportolni, illetve szurkolóként is eljönnek majd a mérkőzésekre – mondta Kósa Árpád kabinetvezető.

Az Aréna-Tusán összesen közel hétszáz diák vett részt, a középiskolák közül három kivételével mindegyik indult. Komoly presztízzsel bírt egy-egy találkozó, és hatalmas csatákat vívtak a csapatok, sportszerű keretek között.

Dankó László

Fotó:Szarka Lajos